Egyesületi tisztújítás 2016

2016.02.18. | Keresztszülők

A KEMCSE tisztújító közgyűlésére 2016. február 13-án került sor. Ezen az esős szombat délutánon kevés keresztszülő indult útnak, hogy részt vegyen a civil szervezetünk életében minden második évben kötelező tisztújításon. A bátrakat pedig próbára tette a közlekedési káosz, amely a pedagógustüntetés miatt alakult ki Budapesten. Ennek köszönhetően 14 órakor még nem tudtuk elkezdeni a választást, csak fél órával később.

A regisztrálást Lázárné Sereg Borbála és Albertné Révay Rita végezték. A várakozási időben László Ildikó énekében gyönyörködhettünk. Az érdeklődő vendégek sorában örömmel üdvözöltük moldvai születésű vendégeinket: Antal Vajda János hagyományőrzőt Forrófalváról és Dr. Kotis Mihályt. A megismételt közgyűlés pontosan 14.30-kor vette kezdetét, és a meghívóban rögzített program szerint zajlott le.

A közgyűlés résztvevőit Pákozdi Judit elnök asszony köszöntötte, majd bemutatta dr. Hegedűs Levente ügyvéd urat, akit felkért a közgyűlés levezetésére. Ismertette a napirendi pontokat, amelyeket egyhangúan megszavaztunk. Pákozdi Judit javasolta, hogy az Alapszabály szerint adható, „tiszteletbeli tag” címet most első ízben Vékony Márta részére adjuk ki, aki hosszú idő óta elnökségünk tagja és egészségi állapota miatt már nem tudja vállalni az aktív elnökségi munkát. Javaslatát egyhangúlag elfogadtuk.

Az elnök asszony megtartotta a 2014/2015. évi beszámolót, és ismertette a következő évi terveket. Lázárné Sereg Borbála a 2014/15. évi pénzügyi beszámolót és a következő évi pénzügyi terveket terjesztette elő. A beszámolókat honlapunkon majd közzétesszük. A szavazások után megbeszéltük és elfogadtuk az Alapszabály módosításait.

Ezután került sor a KEMCSE vezetőségi tagjainak lemondására, majd az új vezetőség jelölésére. Elnöknek ismét Pákozdi Juditot javasoltuk, aki közel hét évnyi elnökségi munka után megnövekedett családi elfoglaltsága miatt csak átmeneti időre tudja vállalni ezt az újabb megbízatást. További elnökségi tagok:

Willemse Jolanda alelnök és szociális felelős,

Lázárné Sereg Borbála a Csángó palánta program szervezője,

Felföldi Elek a moldvai kapcsolattartó,

Büttner Sarolta a klubprogramok koordinátora,

Toroczkay Katalin a továbbtanulókat támogató csoport felelőse,

Dimanopulosz Andrea honlap, facebook, média kapcsolatok felelőse.

Felhívás is elhangzott, hogy várjuk azok jelentkezését, akik aktívan és szívesen részt vennének a munkánkban, akiknek majd átadhatnánk a stafétabotot. Majd a hozzászólások következtek. Dr. Vermes László kérésére a jövőben a tagdíjbefizetésekre is kiterjed majd a beszámoló, amely a mulasztókkal kapcsolatos intézkedéseket is tartalmazza. Dr.Bagyinszki Jánosné Anna hiányolta a gazdasági felelőst a jelöltek között. Lázárné Sereg Borbála bejelentette, hogy mint mérlegképes könyvelő, ő fogja összesíteni és felügyelni a gazdasági tevékenységet. Az adatokat az AMMOA titkárnőjétől és könyvelőjétől fogja megkapni, akik az egyesületünket érintő pályázatokkal és az adminisztrációval foglalkoznak. Az új jelölteket a bemutatkozásuk után egyhangúan megszavazta a közgyűlés.

Albertné Révay Rita a Vallási munkacsoport képviseletében megerősítette, hogy a jövőben is számíthatunk a csoport munkájára, és egyben meghívta a jelenlévőket az immár hagyományos nagyböjti közös keresztutunkra, amely 2016. március 18-án lesz 18 órakor a rákosligeti templomban, a lujzikalagori születésű Tampu-Ababei József plébános atya vezetésével, akinek a közvetítésével az idei rákosligeti  Katolikus Farsang szervezői a KAFA 2016 bál teljes bevételét, 600.000 forintot a moldvai magyar oktatás megsegítésére ajánlották fel, amit ezúton is köszönünk. Bővebben ide kattintva olvashatunk erről, a vallási beszámolónkban.

Mindenkinek megköszöntük a tisztújításon való aktív részvételt, majd ezután az új vezetőség aláírásával hitelesítette az elfogadó nyilatkozatokat.


Lejegyezte: Büttner Sarolta

A fotókat készítette: Prekrit Judit

 

 

 Adományozzon telefonja segítségével! Hívja az adományvonalat (13600) előszám nélkül, majd üsse be a 47-es kódszámot! A hívás ára bruttó 250 Ft. Köszönjük támogatását!
Facebook
erdély.ma
Nyitólap | A csángók | Az egyesület | Keresztszülővé válni | Kapcsolat
Hírek, események | Klubdélutánok | Szociális tevékenység | Vallás, hagyományőrzés | Nyaralás, táboroztatás | Oktatás, továbbképzés | Falugazdák | Segítséget kérünk | Utazás Moldvába | Naputánjáró | Könyvek, kisfilmek, videók