Idei szervezett utazások Moldvába

2014.03.10. | Keresztszülők
Egyesületünk régi vágya, hogy elősegítse a keresztszülők és keresztgyermekeik személyesen találkozását, szülőföldjük, családjuk, megismerését. Nagy örömünkre idén is indulnak kedvezményeket is kínáló szervezett utazások Moldvába. A programokat és részvételi feltételeket, időpontokat, a programokat a következőkben részletesen olvashatják
Csíksomlyói búcsú autóbusszal
4 nap, 3 éjszaka
Mit jelent ma Csíksomlyó? Csíksomlyó a hit és a kultúra központja volt és maradt mind a mai napig. „CSÍKSOMLYÓ A SZÉKELYFÖLD RÓMÁJA”, olvashatjuk az útikönyvekben. Pünkösdkor elvisszük Önöket a gyönyörű legendák világába, a Kárpátok övezte történelmi színhelyekre, Erdélyországba.

Időpont:2014.06.06-06.09.

Utazás: autóbusszal vagy egyénileg

Elhelyezés:

 • Tusnádfürdő Hotel O3ZONE *** 2 ágyas zuhanyozós/wc-s szobáiban, melyek

telefonnal, színes műholdas tévével, minibárral felszereltek; a hotel szolgáltatásai:

étterem, bár, fitness terem, szauna, pezsgőfürdő, medence, masszázs, szolárium.

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

Részvételi díj:

 • autóbusszal: 49.900.-Ft/fő,március 05. foglalás és fizetés esetén 40.900 Ft/fő

 • egyénileg: 34.900-Ft/fő (szállás és ellátás)

Kedvezményes részvételi díj:

Felár: egyágyas szoba: 9.900.-Ft/fő

Fakultatív program: csángó mulatós program ebéddel: 6.000.-Ft/fő

Belépők (kb): 3.000.-Ft/fő

Útlemondási biztosítás (Atlasz): 1,5%

Betegség-baleset- és poggyászbiztosítás (Atlasz): 1.780.-Ft/fő

Program:

 1. Indulás a kora reggeli órákban. Határátkelés Ártándon. Nagyváradon rövid séta, városnézés (Székesegyház, Püspöki Palota), majd a Királyhágón át Bánffyhunyadra érkezünk, ahol megtekintjük az egyedülálló fakazettás templomot. Vacsora és szállás Tusnádfürdőn (kb.670 km).

 2. Reggeli után indulunk Csíksomlyóra, a búcsúba. Útközben tisztelgünk a „Madéfalvi veszedelem” székely áldozatai előtt. Részt veszünk az ünnepi szentmisén, megtekintjük a kegytemplomot és a híres Szűz Mária kegyszobrát. A kirakodó vásár felvonultatja Székelyföld népművészetét, melyből csodás búcsúfiát választhatunk magunknak emlékül. Részt veszünk a Csángó misén, ahol több száz népviseletbe öltözött gyimesi és moldvai csángó imádkozik, énekel anyanyelvén megőrizve a több évszázados hagyományt, amikor is az elvándoroltak találkoztak a szülőföldön maradt családtagokkal, rokonokkal, barátokkal. Az egész napos gazdag program után késő délután indulunk fenyves erdők aljában fekvő Tusnádfürdőre, ahol vacsorával várnak bennünket.(kb. 70 km). Az autóbusz külön engedéllyel a Kegytemplomig felmegy!

 3. Reggeli után kirándulunk a Csomád hegység két természeti csodájához: a vadregényes Szent Anna tóhoz és Mohos láphoz(séta a lápban, kb. 1 óra). Déli órákban kirándulunk a Gyimesbe, az ezer éves határhoz, ahol részt vehetünk egy csángó mulatós programon, ebéddel. Vacsora és szállás Tusnádfürdőn (kb. 240 km).

 4. Reggeli után a vadregényes Bucsinon keresztül érkezünk Korondra, ahol áfonyapálinka kóstolás, ismerkedés a székely fazekasság fortélyaival, vásárlási lehetőség vár bennünket. Marosvásárhelyen városnézés: Teleki Téka, Bólyai szobor, Kultúrpalota. Kikerülve Kolozsvárt, a Királyhágón áthaladva megcsodálhatjuk az elénk táruló gyönyörű tájat. Kisebb pihenőkkel, Nagyváradon keresztül a késő esti órákban érkezünk Budapestre (kb.670 km).

Az utat szervezi a Prestige Transylvania – Budapest utazásközvetítő a Prestige Travel megbízásából.
email cím: prestigetran@gmail.com telefonszám: +36-30-716-0509 üzenetrögzítő: +36-1-216-5396

Kacsikai búcsú a moldvai Bukovinában
6 nap, 5 éjszaka

A mai valóság a keleti végeken és azon túl a moldvai csángó falvakban, a hétvégi magyar iskolákban, ahol több száz elcsángált magyar gyereke tanulja ősei nyelvét, melyet segít sok elszánt anyaországi és erdélyi hivatástudó tanár és keresztszülő. Ezzel a programmal a mindennapi keleti valóságba szeretnénk betekintést nyújtani. Nagyboldogasszony napján, Moldvában a kacsikai búcsúban a csángó magyar falvakból minden évben elzarándokolnak a Fekete Madonnához. Önök is csatlakozhatnak a kacsikai búcsú eseményeihez.

Közben meglátogatjuk a moldvai kolostorokat, csángó falvakat. Útközben megmutatjuk Erdély néhány nevezetességét, történelmi helyszínét és az ember, természet alkotta csodás tájat. Oda útban Csíksomlyón töltődhetünk fel, hazaúton pedig Válaszúton Kallos Zoltán gazdag örökségével ismerkedünk. A magyar oktatásban részvevő csángó gyerekek öltöznek be nagyszüleik, szüleik által is hordott népviseletbe és kedveskednek Önöknek ünnepi műsorral Lészpeden. Pusztinán, Magyarfalun, Klézsén, Lészpeden, Forrófalván, pedig betekintést kínálunk a csángók mindennapi életébe. Szabófalván a 102 éve született Lakatos Demeter csángóköltőre emlékezünk.

Időpont: 2013.08.13 – 08.17.

Utazás: autóbusszal

Elhelyezés:

 • 1 éjszaka Csíksomlyó Hotel Salvator** kétágyas zuhanyzós/wc-s szobáiban

 • 2 éjszaka Sucevita – panzió *** kétágyas zuhanyzós/wc-s szobáiban ákban

 • 1 éjszaka Lészped – családi házakban kétágyas, fürdőszobákkal rendelkező szobákban­

 • 1 éjszaka Gernyeszeg – Hotel Lion*** kétágyas zuhanyzós/wc-s szobáiban

Ellátás: félpanzió (reggeli, vacsora)

Részvételi díj: 59.900.-Ft/fő (10% kedvezmény 2013.06.15-ig)

Felár: egyágyas szoba: 9.900.-Ft/fő

Fakultatív program: műsoros ebéd Pusztinán 3.000.-Ft/fő

Belépők (kb.): 5.000.-Ft/fő

Minimális létszám: 30 fő

Program:

 1. Indulás reggel 05. órakor Budapest, Nagyvárad térről. Határátkelés Ártándon. Városnézés Nagyváradon (Szent László Székesegyház, Kanonoksor, Püspöki Palota, Körös part). A Királyhágón keresztül Kolozsvárt és Marosvásárhelyt elkerülve érkezünk meg Korondonra ahol alkudozunk a székely fazekasság remekműveire, megkóstoljuk az áfonyapálinkát, majd ellessük a fazekas mester titkait. Székelyudvarhelyen rövid városnézés, majd a székelyek szent hegyén, a Hargitán, Ábel rengetegén keresztül érkezünk Csíkszeredára és Csíksomlyóra. Vacsora és szállás. (kb.700 km).

 1. Reggel a híres kegytemplomban a csodatevő szűz Mária szobránál, reggeli misén való részvételi lehetőség. Reggeli után kirándulunk Madéfalvára a székely tömegmészárlás helyszínére, ahonnan elindult a székelyek tömeges menekülése Moldvába. Az 1000 éves határnál a Gyimesbe megnézzük a Rákóczi várat, a felújított vasúti őrházat és más történelmi helyszíneket a Tatros völgyében, majd elindulunk Moldvába Pusztinára, ahol Nyisztor Ilona vezetésével betekintést nyerünk a település életébe, megtekintjük a Magyar Házat és a múzeumot, templomot. Ebéd és műsor a Magyar Házban. Továbbutazunk kisebb pihenőkkel Sucevitára. Vacsora és szállás. (kb. 400 km).

 1. Kora reggeli után indulás a Kacsikai búcsúba, ahol részt veszünk a reggeli magyar nyelvű szentmisén. Délelőtt szabad program keretében ismerkedünk a helyi nevezetességekkel (esetleg a helyi sóbányában látogatás). Délután meglátogatjuk a világörökség részét képező Arbore, Putna és a Sucevita kolostorokat. Vacsora és szállás Sucevitán. (kb.150 km).

 1. Reggeli után indulunk Csángóföldre. Moldvabányán az egykori magyar katolikus püspökség romjajit keressük fel. Szabófalván a magyar emlékek nyomában eredünk, a régi Etelköz történetét kutatjuk, helyi idegenvezetővelA temetőben az első csángó költő síremlékét keressük fel. Utána Bákóba kirándulunk, ahol megnézzük a Néprajzi Múzeum „Csángók Életét” bemutató kiállítást. Késő délutáni órákban Lészpeden ismerkedünk a magyar oktatás helyszínével és közös táncházas-vacsorás estével búcsúzunk Csángóföldtől és Moldvától. Szállás fürdőszobás családi házakban. (kb. 200 km).

 1. Reggeli után gyönyörű vidéken keresztül utazunk a Békás szorosba és a Gyilkostóhoz, Majd a Nagyhagymás hegységet átszelve érkezünk a Gyergyói medencébe. Városnézés Gyergyószentmiklóson. Gyergyószárhegyen a Lázár család reneszánsz kastélyát nézzük meg ahol Bethlen Gábor töltötte gyermek korát. A festői Maros völgyében érkezünk Marosvécsre, ahol lerójuk kegyeletünket Wass Albert író síremléke előtt. A Kemény család volt kastélyának kertjében az „Erdélyi Helikonos” írók, költök asztalát is, megérintjük. Emlékezünk a Trianon utáni erdélyi magyar kitartásra. Zenés vacsora és szállás Gernyeszegen Hotel Grand Lion (kb.400 km)

 1. Reggeli után elindulunk Pusztakamarásra, ahol lerójuk kegyeletünket Sütő András író emléke előtt. Bonchidán megtekintjük az egykori „Erdély Versaillest”-nek nevezett Bánffy kastélyt. Válaszúton meglátogatjuk a Kallós Zoltán által alapított iskolaközpontot és a múzeumot. Rövid pihenőkkel érkezünk Budapestre az esti órákban (kb. 500 km).

Az utat szervezi a Prestige Transylvania – Budapest utazásközvetítő a Prestige Travel megbízásából.
email cím: prestigetran@gmail.com telefonszám: +36-30-716-0509 üzenetrögzítő: +36-1-216-5396

​Csíksomlyón át csángóföldre
6 nap, 5 éjszaka

A mai valóság a keleti végeken és azon túl a moldvai csángó falvakban, a hétvégi magyar iskolákban, ahol több száz elcsángált magyar gyereke tanulja ősei nyelvét, melyet segít sok elszánt anyaországi és erdélyi hivatástudó tanár és keresztszülő. Ezzel a programmal a mindennapi keleti valóságba szeretnénk betekintést nyújtani. Felajánlva ezen út részvételi díjának 10%-át a Keresztszülők a Moldvai Csángómagyarokért  Egyesület javára, hogy így is segítsük a keresztszülők és leendő keresztszülők utazását Csángóföldre. Szeretnénk Önöknek minél hitelesebben bemutatni ezt a vidéket és lakóit. Útközben megmutatjuk Erdély néhány nevezetességét, történelmi helyszínét és az ember, természet alkotta csodás tájat. Útba ejtve Csíksomlyót ahol szombat este zarándokként töltődhetünk fel. A magyar oktatásban részvevő csángó gyerekek öltöznek be nagyszüleik, szüleik által is hordott népviseletbe és kedveskednek Önöknek ünnepi műsorral. Pusztinán, Magyarfalun, Klézsén, Lészpeden, Forrófalván, pedig betekintést kínálunk a csángók mindennapi életébe. Szabófalván a 102 éve született Lakatos Demeter csángóköltőre emlékezünk.

 

Időpont: 2013.06.01 – 06.06. 2013.10.05 – 10.10.

Utazás: autóbusszal

Elhelyezés:

 • 1 éjszaka Csíksomlyó Hotel Salvator** kétágyas zuhanyzós/wc-s szobáiban

 • 3 éjszaka Pusztina­ vagy Lészped – családi házakban kétágyas fürdőszobás szobáiban­

 • 1 éjszaka Gyilkostó – Gyilkostó Szálloda*** kétágyas zuhanyzós/wc-s szobáiban

 

Ellátás: félpanzió (reggeli, vacsora)

Részvételi díj: 59.900.-Ft/fő (15%-os kedvezmény a teljes összeg befizetésével 2013.03.10-ig)

Felár: egyágyas szoba: 9.900.-Ft/fő

Fakultatív program: gyimesi csángómulatós program: 6.000.-Ft/fő

Belépők (kb.): 3.000.-Ft/fő

Minimális létszám: 30 fő

Program:

 1. Indulás reggel 05. órakor Budapest, Nagyvárad térről. Határátkelés Ártándon. Városnézés Nagyváradon (Szent László Székesegyház, Kanonoksor, Püspöki Palota, Körös part, városközpont).A Királyhágón keresztül Kolozsvárt és Marosvásárhelyt elkerülve érkezünk meg Korondonra ahol alkudozunk a székely fazekasság remekműveire, megkóstoljuk az áfonyapálinkát, majd ellessük a fazekas mester titkait. Székelyudvarhelyen rövid városnézés, majd a székelyek szent hegyén, a Hargitán, Ábel rengetegén keresztül érkezünk Csíkszeredára és Csíksomlyóra. A híres kegyszobor és búcsújáróhely megtekintése után elfoglaljuk szálláshelyünket, és részt veszünk szabadprogram keretében a szombatesti zarándok körmeneten (kb.700 km).

 1. Reggeli után kirándulunk Madéfalvára a székely tömegmészárlás helyszínére, ahonnan elindult a székelyek tömeges menekülése Moldvába. Az 1000 éves határnál a Gyimesbe megnézzük a Rákóczi várat, a felújított vasúti őrházat és más történelmi helyszíneket a Tatros völgyében, majd csángó mulatóprogram és ebéd vár bennünket .és elindulunk Moldvába Pusztinára, ahol Nyisztor Ilona vezetésével betekintést nyerünk a Szent István királyunk, alapította település életébe, megtekintjük a Magyar Házat és Múzeumot, templomot. (Lehetőség szerint egy magyar nyelvű szentmisén való részvétel.) Lészpeden az állami oktatás keretében működő magyar tantermet látogatjuk meg. (kb.200 km).

 1. Reggeli után a csángóföldi Klézsére kirándulunk, ahol betekintést nyerhetünk a magyar nyelvű oktatás mindennapjaiba, és a Duma András vezette alapítvány munkájába. Somoskán meglátogatjuk hétvégi magyar iskolát és beszélgetünk az ott dolgozó pedagógussal. Délután Magyarfaluban, Lábnyikon, Külsőrekecsinben betekintünk a mindennapi életbe, Forrófalván a hagyományőrző műsorral várnak bennünket. Vacsora és szállás (kb.200 km).

 1. Reggeli után azon csángó falvakat keressük fel, amelyekben találkozni szeretnének a keresztszülők a keresztgyerekeikkel. Egyeztetés jelentkezéskor. Vacsora és szállás (kb. 200 km).

 1. Reggeli után Bákóba kirándulunk, ahol megnézzük a Néprajzi Múzeum „Csángók Életét” bemutató kiállítást. Szabófalván a 101 éve született Lakatos Demeter híres moldovai csángó költő sírját koszorúzzuk meg. Délután gyönyörű vidéken keresztül érkezünk a Békás szorosba és a Gyilkostóhoz, útközben idő függvényében meglátogatunk egy híres moldvai kolostort. A festői Maros völgyében érkezünk Marosvécsre, ahol lerójuk kegyeletünket Wass Albert író síremléke előtt. A Kemény család volt kastélyának kertjében az „Erdélyi Helikonos” írók, költök asztalát is, megérintjük. Emlékezünk a Trianon utáni erdélyi magyar kitartásra. Zenés vacsora és szállás a Gernyeszegen Hotel Grand Lion (kb.400 km)

 2. Reggeli után elindulunk Marosvásárhelyre, ahol városnézés és szabad program. Rövid pihenőkkel érkezünk Budapestre az esti órákban (kb. 500 km).

Az utat szervezi a Prestige Transylvania – Budapest utazásközvetítő a Prestige Travel megbízásából.
email cím: prestigetran@gmail.com telefonszám: +36-30-716-0509 üzenetrögzítő: +36-1-216-5396

 Adományozzon telefonja segítségével! Hívja az adományvonalat (13600) előszám nélkül, majd üsse be a 47-es kódszámot! A hívás ára bruttó 250 Ft. Köszönjük támogatását!
Facebook
erdély.ma
Nyitólap | A csángók | Az egyesület | Keresztszülővé válni | Kapcsolat
Hírek, események | Klubdélutánok | Szociális tevékenység | Vallás, hagyományőrzés | Nyaralás, táboroztatás | Oktatás, továbbképzés | Falugazdák | Segítséget kérünk | Utazás Moldvába | Naputánjáró | Könyvek, kisfilmek, videók