Jótékonysági est Dunakeszin

2012.06.25. | Keresztszülők

 

Makkainé Ica keresztszülőtársunk fejéből pattant, ki az ötlet, hogy szervezzünk jótékonysági műsort Dunakeszin, lakhelyén. Ezzel is anyagi támogatást tudunk gyűjteni a 2012 évi berekfürdői táborhoz. Mellé álltunk, és vállvetve láttunk neki a szervezésnek. 

Terveztük a meghívót és a plakátot, támogatói jegyeket, egyeztettünk a fellépőkkel, kerestük a helyszínt és hárman 30 felé szaladtunk, nehogy valami kimaradjon a nagy igyekezetben.

Elérkezett a nagy nap, 2012.04.28-a, amikor is izgatottan vártuk művészeinket és vendégeinket

Néhány szó az előzményekről

2011.augusztus végén rendeztük meg először berekfürdői táborunkat. Ezt mi, szervezők, kisebb csodaként éltük meg, hiszen rengeteg nehézség leküzdése árán jutottunk el oda, hogy Makkainé Ica, a lebonyolításban aktívan segítő „csapattagunk” és keresztszülő társunk „álmát” a bereki táborról megvalósíthattuk. Szerencsés csillagzat alatt született meg a gondolatunk és várakozáson felül jól sikerült a tábor. Napokig a föld felett repkedtünk örömünkben, mert a tábort záró napon a gyermekek szeme csillogott, szerettek volna még egy hetet maradni. A keresztszülők örömmel voltak együtt a nyílt napokon kis pártfogoltjaikkal, és Molnár János Igazgató Úr a Megbékélés Házából megdicsérte a kis nebulókat, hogy milyen szép rendet tartottak a nyaralásuk alatt. A tanár nénik és bácsi pedig azzal búcsúztak tőlünk, ez volt az eddigi legjobb tábor, amiben részt vettek.

2011.szeptemberben fogalmaztuk meg hárman, hogy mindent meg fogunk tenni, hogy 2012-ben is újabb 40 ­- somoskai, klézsei, budai, pokolpataki- kisgyermek részesedhessen a berekfürdői nyár örömeiből. Mindezt jutalmul egész éves szorgalmukért és jó tanulmányi eredményükért.

Köszönet a támogatóknak

Lehetetlenség lenne felsorolni ki mindenkitől kaptunk segítséget, hogy a műsor létrejöhessen.

A teljesség igénye nélkül itt is köszönetet szeretnénk mondani Csoma Attilának, aki a dunakeszi Programirodából támogatott bennünket a helyszín kiválasztásában.

Varga Tibor Igazgató Úrnak, aki a dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium Auláját ingyenesen rendelkezésünkre bocsátotta a műsorhoz.

Kukusik Péternek, a gimnázium műszakis kollégájának, aki hiba nélkül levezette a hangosítást és a zeneszámokat az előadóknak lejátszotta.

Krix Antal iskolai gondnoknak, aki ugyancsak segítette a munkánkat. Nem szabad kihagynunk a felügyelő portás bácsit és a takarítókat, akik a háttérben ugyancsak munkájukkal segítették a rendezvényt.

Nagy örömünkre 14-en vállalták el, hogy műsorukkal szórakoztatják a megjelenteket.

Mielőtt felsoroljuk művészeinket, engedjék meg, hogy elmondjuk, Jolanda Willemsét, a KEMCSE alelnökét, szociális felelősét kértük meg, hogy nagy tapasztalatára tekintettel vállalja el a műsor levezetését, legyen a háziasszonyunk. Köszönjük szépen Jolanda a lelkiismeretes munkádat, a remek műsorvezetést és a rengeteg ötletet, tanácsot, amelyet tőled kaptunk a szervezés során! Isten fizesse meg!

Ugyancsak ezúton köszönjük Albertné Révay Ritának, aki KEMCSE elnökségi tag, vallási és hagyományőrzési felelős, hogy a helyszínen az adminisztrációs munkák lebonyolításában segített nekünk. Wágner Nóra, AMMOA titkárának, aki a műsor előtt és alatt hozzájárult munkájával a fellépők tájékoztatásához, a tombola ajándékainak előkészítéséhez. Köszönjük Nóra a sok-sok segítségedet! Ugyancsak köszönjük a KEMCSE és AMMOA vezetőinek a támogatást! Isten fizesse meg mindenkinek a segítő kezet, amelyet munkánkhoz nyújtott!

Visszatérve a műsorhoz

Fellépőink egymás után vették birtokba a színpadot. Csoma Gergely kiváló előadásban ismertette meg a nézőket a moldvai csángók történelmével és Lakatos Demeter verseivel visszarepített bennünket Szabófalvára.

Kovács Krisztián és Mátyás Mónika csángó fiatalok gyönyörű hangját élvezhettük utána.

Kerényi Róbert kaval játékával kápráztatta el a hallgatókat.

Horváth György kitűnő tárogató játékával vívott ki magának vastapsot és teremtett fantasztikus hangulatot a teremben. Bátran mondhatjuk úgy éreztük hallgatva a tárogató hangját, hogy Angyal szállt le közénk.

A dunakeszi Körösi Csoma Sándor Általános Iskola „Csikófark” tánccsoportja moldvai táncokból adott elő remek válogatást.

A „Strázsa” monori néptánccsoport „Táncos vándorlás Moldváig” előadására kapott ovációt.

A „Táncoló Szülőtalpak” fiatalos, temperamentumos standard és latin táncprodukciójával üde színfoltja volt a műsornak.

Bálint Izabella pusztinai származású, Budapesten élő és tanuló kislány pusztinai, csángó népdalokkal szórakoztatott bennünket. 

Tanára Kobzos Kiss Tamás „A Szép fehér pakurár”c. balladát énekelte koboz kísérettel. Köszönjük Tamásnak a káprázatos előadást.

Kováts Vera az X faktor ötödik helyezettje, Dunakeszin élő fiatal tehetség, három énekkel dobogtatta meg nézőink szívét és kapott produkciójáért vastapsot.

Takács Bence kiváló fiatal színművész és műsorvezető Karinthy Frigyes Tanulság c. versét adta elő. A légy zümmögését is hallottuk, olyan csend költözött a terembe előadása alatt, de utána annál nagyobb tapssal köszöntük meg a lenyűgöző tolmácsolást.

Nem feledkezhetünk meg két kiváló énekes hölgy, Ferencz Éva és László Ildikó szenzációs, ámulatba ejtő énekléséről sem. Mindketten csodás moldvai dallamokat hoztak el nekünk. Egyiküket sem akarta leengedni a színpadról a lelkes közönség.

A műsor végén Mátyás Mónika, Bálint Izabella és Kovács Krisztián elénekelték a Csángó Himnuszt a közönség aktív részvételével.

A műsor végeztével kisorsoltuk a tombolát, amelynek fődíja Petrás Mária kerámiája volt. Makkainé Ica Bocskai kabátot ajánlott fel második díjként. KEMCSE támogatásával a harmadik díj a "Naputánjáró"-társasjáték volt, a
negyedik díj pedig Moldváról szóló könyvekből és CD-ből álló
értékes könyvcsomagként került kisorsolásra. Gratulálunk a nyerteseknek! 

Isten fizesse meg Művészeinknek, hogy vállalták e nemes cél érdekében a fellépést, és minden támogatónknak a segítséget!

Mintegy 105 fő látogatott el rendezvényünkre és 210000 Ft-ot gyűjtöttünk össze a belépőkkel. Mindenkinek köszönjük a támogatást, bármely formában érkezett is hozzánk!

Reméljük több keresztszülő is kedvet kap ahhoz, hogy hasonló szervezésbe fogjon. Tapasztalatainkat örömmel osztjuk meg bárkivel, aki jótékonysági rendezvényt kíván lebonyolítani.

Végül azzal szeretnénk befejezni ezt az összefoglalót, hogy számunkra ismét bebizonyosodott, a világon a legjobb dolog adni!

Kívánjuk, hogy minél többen tapasztalhassák ezt meg Önök közül!

Üdvözlettel:

Makkainé, Ilona,
Erős Ildikó,
Felföldi Elek, keresztszülők, szervezők

 Adományozzon telefonja segítségével! Hívja az adományvonalat (13600) előszám nélkül, majd üsse be a 47-es kódszámot! A hívás ára bruttó 250 Ft. Köszönjük támogatását!
Facebook
erdély.ma
Nyitólap | A csángók | Az egyesület | Keresztszülővé válni | Kapcsolat
Hírek, események | Klubdélutánok | Szociális tevékenység | Vallás, hagyományőrzés | Nyaralás, táboroztatás | Oktatás, továbbképzés | Falugazdák | Segítséget kérünk | Utazás Moldvába | Naputánjáró | Könyvek, kisfilmek, videók