Köszönet és beszámoló Petrás Alex temetésére összegyűlt adományról

2013.05.24. | Keresztszülők

A közlemúltban a keresztszülőkhöz fordultunk azzal a kéréssel, hogy adományaikkal járuljanak hozzá a tragikusan elhunyt moldvai kisfiú holtestének hazaszállítatási és temetési költségeihez. A pénz példátlan gyorsasággal összegyűlt, elszámolását és a család köszönetnyilvánítását a következőkben adjuk közre.

 

KÖSZÖNET, AMELY MINDNYÁJUNKAT ÉRINT!

A múlt héten csöngött a telefonom, felvettem s a vonal végén egy halk, megtört, szomorú férfihang jelentkezett. Még most is a hatása alatt vagyok, s nagyon sokat gondolok erre a telefonbeszélgetésre. Azt sem tudom nevezhető-e beszélgetésnek az, amikor hozzád beszélnek s te csak könnyes szemmel hallgatod.

­Petrás Alex édesapja vagyok - mondta, a férfi, és éreztem, hogy a sírás fojtogatja . ­ Azért telefonálok, mert szeretném megköszönni azt, amit az én drága kisfiamért tettek. Nem is tudom mit is csinált volna a családom az önök segítsége nélkül. ­Többször elakadt a hangja miközben tört magyarsággal próbálta elmondani azt, amit igazán szavakkal ki sem lehet fejezni, hogy imájában foglalja a nevünket, s soha nem fogja elfelejteni azt az együttérzést, szeretetet és segítséget, amit a keresztszülőktől kapott élete legnehezebb időszakában.

Én csak hallgattam, s közben nyeltem a könnyeimet, s egyfolytában arra gondoltam, hogy mit is mondhatnék, hogyan tudnám a fájdalmát egy kicsit is enyhíteni. Vannak az életben olyan dolgok, amelyeket még az idő sem gyógyít meg soha. Elveszíteni a gyermekét a legborzasztóbb dolog egy szülő számára.  Mi csak annyit tehetünk,hogy segítünk, ahol tudunk, és s reménykedünk, a múló idő enyhíti a fájdalmat.

Az édesapa kérésére szeretném minden keresztszülőnek megköszönni a segítségét, soha nem fogja a család elfelejteni azt az összetartást és áldozatkészséget, amit a nehéz helyzetben tanúsítottak.

A családdal együtt a KEMCSE vezetősége nevében is hálás köszönetünket fejezzük ki minden adományozónak.

Jolanda Willemse
KEMCSE alelnök 

 

BESZÁMOLÓ AZ ADOMÁNY SORSÁRÓL

A Petrás családot ért tragédiában nyújtott segítség bebizonyította, hogy közösségünk a keresztszülőség minden kötelességét magáénak érzi.

Az adománykérés elhangzása után nagyon rövid idő alatt összegyűlt annyi pénz a számlánkon, hogy a hazaszállításon kívül a temetés költségeivel is ki tudtuk segíteni a családot, úgy hogy a trunki Szőcs Lajos Levente tanár úr magára vállalta az adminisztráció bonyolítását.

A támogatásról az alábbi elszámolás készült:

2012. május 7-ig beérkezett támogatási összeg:             1.095.000 Ft

Hazaszállítás költség:                                                      487.749 Ft

Temetésre kiutalt összeg:                                              250.000 Ft

Bankköltség:                                                                  13.160 Ft

Összes költség::                                                            750.909 Ft

Maradvány:                                                              344.091 Ft

A Keresztszülők a Moldvai Csángómagyarokért Egyesület vezetősége 2013. május 11-én megtartott ülésen úgy döntött, és jegyzőkönyvbe foglalta, hogy az adományokból megmaradt összegből „Sürgősségi” alapot képez, és egy elkülönített bankszámlán kezeli. Felhasználhatóságáról a vezetőség minden esetben egyedi mérlegelés alapján dönt, és a döntésről beszámol a honlapon a keresztszülők közösségének.

Tisztelettel és köszönettel

Pákozdi Judit
KEMCSE elnök

 Adományozzon telefonja segítségével! Hívja az adományvonalat (13600) előszám nélkül, majd üsse be a 47-es kódszámot! A hívás ára bruttó 250 Ft. Köszönjük támogatását!
Facebook
erdély.ma
Nyitólap | A csángók | Az egyesület | Keresztszülővé válni | Kapcsolat
Hírek, események | Klubdélutánok | Szociális tevékenység | Vallás, hagyományőrzés | Nyaralás, táboroztatás | Oktatás, továbbképzés | Falugazdák | Segítséget kérünk | Utazás Moldvába | Naputánjáró | Könyvek, kisfilmek, videók