Mátyás Mónikáék beszámolója

2014.12.04. | Keresztszülők
Nagy örömmel osztjuk meg a pusztinai és a külsőrekecsini tanár nénik sorait az alábbi fontos eseményről, kis tanítványaik sikereiről. Egy évvel ezelőtt a Közös Karácsonyunkon Mónika még köztünk volt. Azóta már otthon kamatoztatja az itt tanult ismereteit. Kívánunk a keresztszülők nevében is Mónikának, Melindának, minden moldvai tanárnak és kisdiáknak további jó egészséget és sok sikert!
 

2014 november 20-án hét ügyes moldvai gyermeket kísérhettünk el a sepsiszentgyörgyi Kriza János Országos Balladamondó, Balladaéneklő és Mesemondó Versenyre. Külsőrekecsinből egy kislány jött velünk (Polcovnicu Krisztina), Magyarfaluból három kislány (Bíró Mária Denisza, Ladaru Kamélia Veronika és Turbuk Mária Klaudia), Kostelekről egy fiúcska (Tankó Szilárd) és Pusztináról két kicsi leányka (Mátyás Diána és Mátyás Karina).

A versenyen minden megyéből voltak jelentkezők, rengeteg gyermek volt együtt ezen a napon és mindegyik szebbnél szebb mesével, balladával készült.

A verseny pénteken, november 21-én volt, gyermekeink nagyon ügyesen, magabiztosan szerepeltek.

A verseny után a jól megérdemelt ebéd következett, utána pedig a sepsiszentgyörgyi Caritas épületében megszervezett játszóházba mentünk. A gyerkőcök nagyon élvezték a játékokat, két és fél órát játszhattak. Csupa jó feladatok voltak, ügyességi próbákon vehettek részt, és a sikeres feladat megoldás után betűket gyűjtögethettek, amikből ha szavakat raktak ki, akkor ajándékokat is kaptak értük. Nagyon jól érezték magukat, lelkesen gyűjtögették a betűket és észre sem vették máris elrepült a két és fél óra. Ezt követően színházba mentünk. Ott egy remek előadást nézhettünk meg, a Háromszéki Táncegyüttes előadásában, ami a gyerekeknek nagyon tetszett, majd vacsora után nyugovóra tértünk, hogy másnap kipihentem vehessünk részt a díjátadó ünnepségen.

Szombaton, november 22-én a reggeli után, serényen és kíváncsian igyekeztünk a Székely Nemzeti Múzeum Bartók Termébe, hogy végre megtudjuk azt, hogy kik a verseny nyertesei. Persze, mi mindannyian nyertesek voltunk már, hisz nem kis dolog eljutni egy országos versenyre és a remek program által is rengeteg élménnyel és tapasztalattal rendelkeztünk már. Ezért már megérte elmennünk, hisz mindenképpen gazdagon tértünk haza. De annál nagyobb volt örömünk, amikor a záróünnepség kezdése előtt a szervezők a kis 2. osztályos leánykánkat, a pusztinai Mátyás Diánát kérték meg arra, hogy nyissa meg az ünnepséget a ballada eléneklésével. Ekkor már tudtuk, ő biztosan nyert valamit, hisz nem kérték volna meg, hogy énekeljen az ünnepségen, ha nem tetszett volna a zsűrinek az előadása.

És igen, Diána valóban nyert, mégpedig a Napsugár különdíjat. Nagyon örvendtünk az eredménynek, hisz a mi kis második osztályos Diánánk az V-VIII-as kategóriásakkal versenyezett, ő volt a legkisebb versenyző és mégis sikerült neki elbűvölni a zsűri tagjait, de a közönséget is, aki vastapssal mutatta ki tetszését a ballada eléneklése után.

És aztán izgulva vártuk, hogy kik a mesemondó verseny nyertesei. Nagy örömünkre két kis mesemondónk is különdíjat kapott. A magyarfalusi Bíró Denisza Mária, III. osztályos kislány is különdíjban részesült a III-IV. osztályos kategóriában. Öröm volt látni az elégedettséget az arcán miközben kiballagott az oklevél és ajándék átvételére.

Az V-VIII. osztályos kategóriában is különdíjban részesült az ugyancsak magyarfalusi Ladaru Kamélia Veronika, ő is nagyon örvendett az eredménynek és mi is elégedettek voltunk a három különdíjjal.

Úgy gondoljuk, az, hogy eljuthattunk és részt vehettünk egy országos versenyen, már az magában nagy dolog volt számunkra, hisz nem könnyű eljutni odáig. Az pedig, hogy három különdíjat is elhoztunk és rengeteg tapasztalattal és élménnyel gazdagodtunk, mindnyájunkat örömmel töltött el és boldogan tértünk haza.

 

Mátyás Mónika
pusztinai tanár néni

Miklós Melinda
külsőrekecsini tanár néni

Forrás: http://www.rmpsz.ro/dev/web2/index.php/rolunk/451-sepsiszentgyorgyon-voltunk-a-kriza-janos-orszagos-balladamondo-balladaeneklo-es-mesemondo-versenyen

 Adományozzon telefonja segítségével! Hívja az adományvonalat (13600) előszám nélkül, majd üsse be a 47-es kódszámot! A hívás ára bruttó 250 Ft. Köszönjük támogatását!
Facebook
erdély.ma
Nyitólap | A csángók | Az egyesület | Keresztszülővé válni | Kapcsolat
Hírek, események | Klubdélutánok | Szociális tevékenység | Vallás, hagyományőrzés | Nyaralás, táboroztatás | Oktatás, továbbképzés | Falugazdák | Segítséget kérünk | Utazás Moldvába | Naputánjáró | Könyvek, kisfilmek, videók