Meghívás Berekfürdőre

2013.08.15. | Keresztszülők
Kedves Keresztszülők, Támogatók, Érdeklődők!
Örömmel értesítjük Önöket, hogy 2013.08.17-25-ig ismét megrendezzük Berekfürdőn a csángó gyermekek részére táborunkat. Ebben az évben Somoska, Klézse, Buda, Pokolpatak falvakból érkezik hozzánk 26 moldvai csángó gyermek, 15 Erdélyből és 13 Berekfürdőről.
Helyszín:
Megbékélés Háza
5309, Berekfürdő, Berek tér. 19.
Telefon: 59 319 011, 319 315
Fax: 59 319 223
e-mail:refberek@axelero.hu

2012-hez képest eltérés, hogy idén vegyes gyermektáborról beszélhetünk, ugyanis nagy örömünkre elfogadták meghívásunkat kis vendégek 13-an napközis jelleggel Berekfürdőről és Erdélyből Lövétéről 15-en. Így összesen 54 gyermek résztvevője lesz a tábornak, jobbára a 9- 13 éves korosztályból.

Idén is szorgalmaztuk, hogy magyarországi gyermekekkel együtt nyaraljanak, játszanak, versenyezzenek, énekeljenek, táncoljanak a csángó keresztgyermekeink, mert így sokkal több lehetőséget tudunk nekik biztosítani a magyar nyelv használatára és tanulására. A közös ének- és tánctanulás köré csoportosítottuk idei programjainkat.

Nagyon sok támogatónknak tartozunk hálás köszönettel, hogy a tábor megtartásához szükséges nem kis összeget elő tudtuk teremteni. Kezdve az 2013.02.23- i Jótékonysági Műsorunkon fellépő művészektől, vendégektől, tombola felajánlást adóktól mindazokig, akik anyagilag, vagy munkájukkal támogattak minket.

Hosszan sorolhatnánk a neveit azoknak, akik hozzásegítették ezeket a gyermekeket, hogy eljöhessenek nyaralni, de kérem, engedjék meg, hogy nem megfeledkezve a többiekről, kiemeljük AMMOA, KEMCSE és az amerikai Pillangó Alapítvány, Megbékélés Háza, Berekfürdő Önkormányzata, Kozma László úr komoly áldozatvállalását. Ezúton is köszönjük nekik.

Továbbá valamennyi keresztszülőnek, minden támogatónak, a jótékonysági esten fellépő művésznek. Ahogyan Moldvában szokás, úgy szeretnénk mi is megköszönni: Isten fizesse meg!

Bizonyára vannak Önök közül többen, akik szívesen lenn töltenének néhány napot Berekfürdőn és esetleg figyelemmel kísérnék a gyermekek foglalkozásait. Ahogyan tavaly is, idén is lehetőséget ad a Megbékélés Háza arra, hogy szobát foglaljanak a keresztszülők, érdeklődők.

Kérem, hogy aki szeretne ezzel a lehetőséggel élni és találkozni keresztgyermekével, a megadott elérhetőségeken forduljon a Megbékélés Háza munkatársaihoz a szobafoglalás ügyében.

Ugyancsak mellékeltem a gyermekek programját, valamint a névsort. Tudjuk, hogy nem mindenkinek a keresztgyermeke juthatott most el idén ebbe a táborba, de természetesen mi szeretettel várunk mindenkit, aki szívesen eljönne találkozni a gyermekekkel, tanáraikkal és velünk.

Reméljük a névsorban nem lesz változás, bár mindig adódhatnak nem várt események. Ezekről igyekszünk Önöket tájékoztatni.

Amennyiben kérdésük merül fel, kérjük, keressenek bizalommal bennünket telefonon, vagy e-mailen.

Köszönettel és Üdvözlettel:

Erős Ildikó +36-30-4755338
Makkai Attiláné Ilona+36 -70-2036699
Felföldi Elek+36-70-3355347
szervezők

Leírás: Leírás: https://mail.google.com/mail/images/cleardot.gif

Az alábbiakban közreadjuk a berekfürdői Tourinform Iroda plakátját. Köszönjük, hogy ezzel is segítik a helybeli lakosság és az Önök tájékoztatását.

Engedjék meg, hogy szeretettel meghívjuk Önöket 2013.08.18-án 11 órakor a berekfürdői strandra, ahol a gyermekek bemutatkozó műsorral lépnek fel.

Ugyancsak 08.23-án, pénteken, 15 órakor Berekfürdő strand, Nótás Színpadon lesz a gyermekeknek a Nyugdíjas Találkozó keretében mintegy 15 perces műsora.

Táborzárónkat pedig 08.24-én, szombaton 16 órakor tartjuk a Megbékélés Házában, amelyre ugyancsak sok szeretettel várjuk Önöket.

----------------------------------------------------------

Szombat /08.24. Vasárnap/ 08.25.
8:00 órakor reggeli 8:00 órakor reggeli
közös játék, hagyományok, szokások, mesék megosztása egymással,  9 órától Református Istentisztelet
  kersztszülői nyílt nap
   
ebéd ebéd
  kersztszülői nyílt nap
13-15-ig strandolás 13-16-ig strandolás
16 órai kezdettel táborzáró műsor  
   
  17 órakor katolikus mise meglátogatása
vacsora 18 órakor vacsora
közös tánc és éneklés 19 óra -hazaindulás Moldvába

 

 Adományozzon telefonja segítségével! Hívja az adományvonalat (13600) előszám nélkül, majd üsse be a 47-es kódszámot! A hívás ára bruttó 250 Ft. Köszönjük támogatását!
Facebook
erdély.ma
Nyitólap | A csángók | Az egyesület | Keresztszülővé válni | Kapcsolat
Hírek, események | Klubdélutánok | Szociális tevékenység | Vallás, hagyományőrzés | Nyaralás, táboroztatás | Oktatás, továbbképzés | Falugazdák | Segítséget kérünk | Utazás Moldvába | Naputánjáró | Könyvek, kisfilmek, videók