Meghívó Berekfűrdői táborlátogatásra

2012.08.08. | Keresztszülők
Kedves Keresztszülők, Támogatók, Érdeklődők!
Örömmel értesítjük Önöket, hogy 2012.08.18- 26-ig ismét megrendezzük Berekfürdőn a csángó gyermekek részére táborunkat. Ezúton sok szeretettel meghívunk mindenkit táborunk megnyitójára és záró műsorára.

Helyszín:

Megbékélés Háza

5309, Berekfürdő, Berek tér. 19.

Telefon: 59 319 011, 319 315

Fax: 59 319 223

e-mail: refberek@axelero.hu

Ebben az évben is Somoska, Klézse, Buda, Pokolpatak falvakból érkezik hozzánk 40 gyermek és 6 kísérő, a tavalyi évhez hasonlóan.

2011-hez képest eltérés, hogy idén vegyes gyermektáborról beszélhetünk, ugyanis nagy örömünkre érkeznek kis vendégek Berekfürdőről és Szarvasról is.

Székely László Igazgató Úr, a Berekfürdői Általános Iskola Igazgatója lehetővé tette, hogy napközis jelleggel 10 bejáró kisgyermek vegyen részt a közös programokban. Köszönjük a segítségét.

Ugyancsak köszönetet mondunk Garai Andrásnénak, a Gallicoop Pulykafeldolgozó ZRT. Vezérigazgató Helyettesének, hogy segített a 3 szarvasi kisgyermeknek a berekfürdői nyaralásban, akik egyébként nem jutottak volna el táborba a család anyagi helyzete miatt.

Így összesen 53 gyermek résztvevője lesz a tábornak, jobbára a 9- 13 éves korosztályból.

Idén azért is szorgalmaztuk, hogy magyarországi gyermekekkel együtt nyaraljanak, játszanak, versenyezzenek a csángó keresztgyermekeink, mert így sokkal több lehetőséget tudunk nekik biztosítani a magyar nyelv használatára és tanulására.

Szeretném kiemelni és megköszönni, hogy öt drámapedagógus – Kovács Lászlóné, Julika, Szalay Marianna, Szűcs Zsuzsa, Németh Ervin és Pomlényi Attila – önkéntesen vállalt táborunkban munkát. Mindannyian nagy szakmai gyakorlattal, tapasztalattal rendelkeznek és munkájuk gyümölcsét megtekinthetjük majd a tábort záró műsor keretében.

Táborunk költségvetése idén mintegy 2,5 millió forint. Nagyon sok támogatónknak tartozunk hálás köszönettel, hogy ezt a nem kis összeget elő tudtuk teremteni. Kezdve az április 28-i jótékonysági műsorunkon fellépő művészektől mindazokig, akik anyagilag, vagy munkájukkal segítettek minket.

Hosszan sorolhatnánk a neveit azoknak, akik hozzásegítették ezeket a gyermekeket, hogy eljöhessenek nyaralni, de kérem engedjék meg, hogy nem megfeledkezve a többiekről, kiemeljük AMMOA, KEMCSE és az amerikai Pillangó Alapítvány, Megbékélés Háza, Berekfürdő Önkormányzata, Schenker KFT-től Káldor László és Vásárhelyi Árpád Ügyvezető Igazgató Urak, Kozma László Úr, valamint Dunakeszi Önkormányzatának a segítségét. Ezúton is köszönjük nekik a komoly támogatást.

Továbbá valamennyi keresztszülőnek, minden támogatónak, a jótékonysági esten fellépő művésznek, Varga Tibor Igazgató Úrnak, a dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium Igazgatójának, aki  a jótékonysági Esthez a gimnázium auláját  ingyenesen  rendelkezésünkre bocsátotta és az ő munkatársainak, akik segítettek levezényelni a műsort, továbbá még egyszer mindenkinek, akiket itt most nem tudunk felsorolni, de számíthattunk a segítségükre.

Ahogyan Moldvában szokás, úgy szeretnénk mi is megköszönni: Isten fizesse meg!

Mellékeltem a berekfürdői Tourinform Iroda plakátját. Köszönjük, hogy ezzel is segítik a helybeli lakosság és az Önök tájékoztatását.

Engedjék meg, hogy szeretettel meghívjuk Önöket  2012.08.19-én 10:15-kor a Megbékélés Házába a bemutatkozásra, majd 11 órától a Strandra, ahol a városi ünnepség keretében a gyermekek műsorukkal fellépnek.

Ugyancsak 08.19-én vasárnap 18:30-kor kezdődően a berekfürdői  Általános Iskola tornatermében rendezendő táncházba.

Bizonyára vannak Önök közül többen, akik szívesen lenn töltenének néhány napot Berekfürdőn és esetleg figyelemmel kísérnék a gyermekek foglalkozásait.  Ahogyan tavaly is, idén is lehetőséget ad a Megbékélés Háza arra, hogy szobát foglaljanak a keresztszülők, érdeklődők.  Kérem, hogy aki szeretne néhány napot eltölteni Berekfürdőn és találkozni keresztgyermekével a megadott elérhetőségeken forduljon a Megbékélés Háza munkatársaihoz a szobafoglalás ügyében.

Szeretettel hívjuk és várjuk Önöket 08.25-én 16 órai kezdettel rendezendő táborzárónkra, amelyen a gyermekek a dráma tanárok segítségével készült kis műsorral szeretnének Önöknek kedveskedni.

Ugyancsak mellékeltem a gyermekek programját, valamint a névsort. Tudjuk, hogy nem mindenkinek a keresztgyermeke juthatott most el idén ebbe a táborba, de természetesen mi szeretettel várunk mindenkit, aki szívesen eljönne találkozni a gyermekekkel , tanáraikkal és velünk.

Reméljük a névsorban nem lesz változás, bár mindig adódhatnak nem várt események. Ezekről igyekszünk Önöket tájékoztatni.

Amennyiben  kérdésük merül fel, kérjük  keressenek bizalommal bennünket telefonon, vagy e-mailen.

Köszönettel

Erős Ildikó / +36-30-4755338

Makkai Attiláné Ilona / +36 -70-2036699

Felföldi Elek / +36-70-3355347

Szervezők

 

Részletes program

 

Szerda/ 08.22. Csütörtök/ 08.23. Péntek/ 08.24. Szombat /08.25. Vasárnap/ 08.26.
6:30-kor reggeli- a kirándulás miatt korábban 8:30-kor reggeli  reggeli 8:30-kor reggeli  8:30-kor reggeli 
Nyíregyházára kirándulás, Barantás foglalkozás drámapedagógia foglalkozás strandolás keresztszülőknek nyílt nap
Állatpark megtekintése/  nyitva 9-19-ig       srtandolás
         
ebéd ebéd ebéd ebéd ebéd
játékok, közös foglalkozás Nyíregyházán az Állatparkban strandolás strandolás Berekfürdőn   kersztszülői nyílt nap
         
  15 órakor Pusztai Rókák barantás csoport látogatása Karcag melletti tanyán   16 órai kezdettel táborzáró műsor strandolás
  drámapedagógia foglalkozás drámapedagógia foglalkozás    
        17 órakor katolikus mise meglátogatása
vacsora vacsora vacsora vacsora 18 órakor vacsora
drámapedagógia foglalkozás táncház Somos együttessel drámapedagógia foglalkozás tábortűz 19 óra -hazaindulás Moldvába

 

 Adományozzon telefonja segítségével! Hívja az adományvonalat (13600) előszám nélkül, majd üsse be a 47-es kódszámot! A hívás ára bruttó 250 Ft. Köszönjük támogatását!
Facebook
erdély.ma
Nyitólap | A csángók | Az egyesület | Keresztszülővé válni | Kapcsolat
Hírek, események | Klubdélutánok | Szociális tevékenység | Vallás, hagyományőrzés | Nyaralás, táboroztatás | Oktatás, továbbképzés | Falugazdák | Segítséget kérünk | Utazás Moldvába | Naputánjáró | Könyvek, kisfilmek, videók