top of page

Aranymiatyánk Somoskán

A Moldvai Csángómagyar Oktatási Program FB-oldalán megjelent beszámolót az idei rendezvényről alább mi is közre adjuk. Gratulálunk és örülünk, hogy mi keresztszülők, a KEMCSE idén is hozzá tudott járulni a gyönyörű és értékes programhoz, tagtársunk Felföldi Elek (keresztszülő és Budai Falugazda) anyagi hozzájárulásának köszönhetően. Köszönet a szervezőknek, hagyományőrzőknek, tanároknak, a gyerekeknek, a támogatóknak és minden résztvevőnek!


Húsvéti visszaemlékezésként egy kis visszatekintő...

Ilyen őstehetségek voltak, vannak Moldvában, mint egyik keresztgyerekünk, Kertész Madalina volt 13 éve.

Az "Aranymiatyánk"-ot hallgassuk meg az ő előadásában. Keresztapja, Tündik Tamás konferálja be őt 2007-ben.Legyen Ön is Keresztapa, Keresztanya! A kereszszülő promgramunkról bővebben itt olvashat.


KEMCSE Elnöksége


Aranymiatyánk Somoskán


„Április 13-án, Virágszombaton került megrendezésre az „Aranymiatyánk” elnevezésű imádságos találkozó Somoskán. A rendezvény megálmodói és házigazdái a Moldvai Csángómagyar Oktatási Program tapasztalt hagyományőrzői, Benke Paulina és Benke Pável voltak. A találkozón moldvai magyar imádságokat és egyházi népénekeket (szentes énekeket) mutattak be a különböző falvakból érkező gyermekek és felnőttek. A moldvai magyar kultúra kincseit hallgathattuk meg Somoskán, azokat az értékeket, amelyeknek a továbbadása az oktatási program kiemelt feladata. Nagy öröm, hogy a felnőttek és idősek mellett a gyermekek is elmondták az imádságaikat, megmutatták a szentes énekeiket, ezzel is mutatva: a rendszeres, következetes munkának meg van az eredménye - van jövője a magyar nyelvű hitéletnek Moldvában. A találkozón a bákói magyar miséken szolgáló forrófalvi plébános, Măriuț Felix, Somoska plébánosa Ciceu Valentin és Klézse község polgármestere, Iştoc Petru is részt vettek. Hálásan köszönjük Garai Margitnak, Forgó Editnek és a Keresztszülők a Moldvai Csángómagyarokért Egyesületnek (KEMCSE), hogy támogatták az Aranymiatyánkot! Köszönjük szépen a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének a rendezvény felkarolását!”


(Szervezők, Bilibók Jenő)


Commentaires


bottom of page