top of page

FELHÍVÁS! Könyvet írunk, támogatókat keresünk

Frissítve: 2023. jún. 27.


F E L H Í V Á S !

Könyvet írunk! Támogatókat keresünk!


Történelmi kötelességünknek érezzük, hogy emléket állítsunk a keresztszülő-mozgalomnak, amelyet Böjte Csaba atya tett közismertté közel 20 évvel ezelőtt (2004. december 5. után) és azon belül a hamarosan a 17. évébe lépő egyesületünknek, a Keresztszülők a Moldvai Csángómagyarokért Egyesületnek (KEMCSE - www.keresztszulok.hu) Véleményünk szerint az egyik legnagyszerűbb, önzetlen civil összefogásban vehetünk részt azóta is: a moldvai csángómagyarokért, a gyerekek magyar oktatásáért. Büszkék vagyunk arra, hogy sokakkal együtt elértük a kezdeti célunkat: felnőtt Moldvában egy értelmiségi réteg, amely egyre inkább a kezébe veszi a sorsa irányítását, és napjainkban a Magyar Állam is átvette az oktatási költségek biztosítását a civilektől. Ezzel a könyvvel szeretnénk a tiszteletünket leróni az elődök előtt és köszönetet mondani mindenkinek, akikkel együtt tevékenykedhettünk ebben az időszakban, valamint minden jóakaratú embernek is, akik szeretik a moldvai csángómagyarokat.


Elkezdtük a munkálatokat, egyfajta vissza- és előretekintéssel: tervezés, anyaggyűjtés, társak és pénzforrások felkutatása. Képeskönyvben gondolkodunk: merítés az emlékek közül, a teljesség igénye nélkül. Természetesen önkéntes munkában, honorárium nélkül végezzük a tartalmi összeállítást. Karácsonyra tervezzük a könyv megjelenését. Szívesen fogadunk pár soros emlékeket, fotókat bárkitől, akik bármilyen formában részesei voltak a keresztszülő-mozgalomnak, az alábbi névre és e-mail-címre:


Albertné Révay Rita e-mail: alberita1@t-online.hu


A tervezett könyv megjelentetése komoly költségekkel jár, amihez anyagi támogatásra van szükségünk. Ezért mindenkitől, aki ügyünkkel egyetért, pénzadományokat hálásan fogadunk.

Számlaszámunk: Raiffeisen Bank, 12011265-00160103-00100008


A „Közlemény”-rovatba ezt írjuk: EMLÉKKÖNYV.

Együtt, közös erővel mindig eredményesebbek vagyunk, mint egyedül! Ezt megtapasztaltuk már eddig is a keresztszülő-mozgalomban! Hisszük, hogy a könyv kézbevételekor is érezhetjük majd az összetartozás örömét! Jó ügyet szolgálunk!Köszönettel,

KEMCSE Elnöksége


Comments


bottom of page