top of page

Közös Keresztút 2023

Hagyományainkhoz híven 2008 óta minden Nagyböjtben keresztutat járunk a lujzikalagori születésű Tampu-Ababei József plébános atya templomában, a KEMCSE Vallási csoportja szervezésében, a moldvai magyarokért, a magyar nemzet tagjaiért és a szomszédos nemzetekért.



Páran keresztszülők már jó korán gyülekeztünk 2023. március 3-án a krisztinavárosi Havas Boldogasszony plébániatemplom előtt. Aztán csatlakoztak hozzánk a felolvasásban a helyi hívek és Kaszap Johanna, pusztinai egyetemistánk is, a moldvai magyarok képviseletében.



A keresztút szövegének alapját ezúttal is Báthory László plébános Magyar Kálvária (Pécs, 1996. március 15) c. munkája adta. A bevezető és a befejező gondolatokat József atya olvasta fel, mi pedig az egyes állomások elmélkedéseit, az összetartozás érzésével a szívünkben:

I.: Albertné Révay Rita II.: Fórián Péter, III.: Albert Zoltán, IV.: Fórián Péterné Gabi, V.: Prekrit Judit, VI.: Martonyné Mari, VII.: László Ildikó, VIII.: Toroczkay Katalin, IX.: Pákozdi Judit, X.: Felföldi Elek, XI.: dr.Kurucz Lászlóné Marika, XII.: Hild Csorba Bernadett, XIII.: Kaszap Johanna (Pusztina), XIV.: Molnár Andor.


Megrendítő volt most is végig elmélkedni nemzetünk történelmének kálváriáját, de mégis a feltámadásba vetett hittel és reménységgel is tudtunk az áhított békéért, minden népért könyörögni, a már egy éve zajló ukrajnai háború vészterhes napjaiban is.



Megköszönjük ezúton is József atyának, hogy lehetőséget ad minden évben a Közös Keresztútra a temploma híveivel együtt. Reményeink szerint jövőre újból találkozhatunk, és együtt imádkozhatunk a moldvai magyarokért, egymásért, a békéért, az egységért.


Isten fizejse! – ahogyan a moldvai magyarok mondják.


Lejegyezte: Albertné Révay Rita Fotók: Jolanda Willemse, Prekrit Judit és a szerző


Közös_keresztút_állomásonként_2023
.pdf
Download PDF • 284KB


bottom of page