top of page

Meghívó a márciusi klubra

Szeretettel hívjuk és várjuk a kedves keresztszülőket, támogatóinkat és barátainkat a Keresztszülők a Moldvai Csángómagyarokért Egyesület következő klubdélutánjára.


Időpontja:2023. március 11 du. 14-16 óra

Helyszíne: Hegyvidéki Kulturális Szalon I. emeleti terme;

Címe: Budapest, XII. Törpe u. 2.

Megközelítés: 59-es villamossal a Széll Kálmán tér felől a Kiss János altábornagy u-i megállónál (XII. kerületi Önkormányzat) kell leszállni, a szembeni kis utcában, kevés gyaloglás után egy új épületben található.


Az összejövetelt elnökünk, Jolanda Willemse beszámolója nyitja meg, a KEMCSE karácsonyi csomag-gyűjtéséről, a februárban megrendezett Szeret-menti Népdalvetélkedőről, további tervekről beszél majd.


Meghívott előadónk az Erdélyi Zsuzsanna díjas néprajzkutató, Harangozó Imre. Mindig nagy öröm és megtiszteltetés számunkra, ha felkérésünkre eljön hozzánk, ez alkalommal a „Szeret vize martján… Miért fontos számunkra a moldvai magyarok kulturális öröksége?” témájú előadását hallgathatjuk meg.


Rendezvényünket énekkel - a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Előadó-Művészet-Népi Ének szakán idén végző pusztinai Veres Mihaela - és az operaénekesi „babérokra” törő klézsei László Ciprián színesíti.


László Ildikó, KEMCSE, programszervező

HARANGOZÓ IMRE


Tanár, néprajzkutató, az Ipolyi Arnold Népfőiskola alapító elnöke. Az elmúlt közel négy évtizedben bejárta szinte az egész magyar nyelvterületet. Sok gyűjtőúton vett részt Erdélyben, Moldvában és a Bánátban, de a Zoboralján és a palócok körében és az alföldi pásztorok világában is. Kutató, feltáró és gyűjtőmunkájának java részét teszi ki az itt élő nemzetrészek, töredékek megismerése, megismertetése. Nagy kitartással gyűjti azokat a tárgyi és szellemi kincseinket, amelyek máskülönben az enyészet sorsára jutnának. Több mint két tucatnyi kötet szerzője, szerkesztője. Sok tudományos és ismeretterjesztő publikáció megírója, kiállítás megrendezője, televíziós, rádiós produkciók néprajzi szakértője és gyakori megszólalója. Előadásain nagy felkészültséggel, ugyanakkor szenvedélyesen beszél nemzeti kincseinkről, legyen az építészet, hitvilág képzőművészet, népi vallásosság, népviselet, népzene, vagy maga a nyelv.


Kép forrása: https://www.beol.hu/helyi-kozelet/2022/08/kituntetest-vehetett-at-harangozo-imre-neprajzkutato

Comments


bottom of page