Meghívó a szeptemberi klubdélutánunkra

amelyre szeretettel hívjuk és várjuk a keresztszülőket és minden kedves érdeklődőt 2018. szeptember 8-án, szombaton 14-16 óra között Helye: Németvölgyi Általános Iskola Címe:1126 Budapest, XII. Németvölgyi út 46.


Elérhetősége a Széll Kálmán tértől a 102-es busszal, a Déli pályaudvartól az 59-es villamossal, megálló a Királyhágó térnél, a belvárosból a 105-ös busszal, megálló az Agárdi útnál.


A nyár utáni első klubdélutánunk megnyitásaként elnökünk. Jolanda Willemse beszámol az egyesületünket érintő nyári eseményekről és terveinkről. Most is különleges műsorral készülünk: Nemcsics Kingát és a Hettyenfütty együttest hívtuk meg, hogy megismertessenek bennünket az általuk – és általunk is – oly nagyon szeretett moldvai népzenével. Kinga az Óbudai Népzenei Iskola tanáraként fontosnak tartja, hogy a gyerekek fejlesztésében lényeges szerepet játsszon a zene és a mozgás kettőse. Beszámolunk a moldvai magyar gyerekek számára rendezett táborainkról is és László Ildikó vezetésével ismét tanulunk egy moldvai éneket.


Jolanda Willemse elnök                                                                             Büttner Sarolta programfelelős


Nemcsics Kinga és a Hettyenfütty zenekarA Hettyenfütty zenekar 2007-ben alakult. Tagjai Takács Béla: furulya, kaval, Varga Veronika: hegedű, Merkl Balázs: koboz, Merkl Tamás: dob. „Mindannyiunk zeneszeretete a moldvai csángó népzenében találkozott. Fontosnak tartjuk, hogy táncházak, rendezvények, táborok, koncertek keretein belül népszerűsítsük a moldvai csángó népzenét.


Rendszeresen tartunk táncházakat a Hencida Népművészeti Egyesülettel karöltve.

Legyen Ön is Keresztapa, Keresztanya!

Keresztszülők a Moldvai Csángómagyarokért Egyesület

Székhely: 1126 Budapest,

Böszörményi út 22.

Emailwillemse@t-online.hu

Telefon: +36 30 279 2688 

Nyilvántartási szám: 12537

   Adatvédelmi tájékoztató

Keresztszülők a Moldvai Csángómagyarokért Egyesület

Számlaszám:  Raiffeisen Bank, 12011265-00160103-00100008

 

© 2021 by KMCSE  | Designed by Jaspers