top of page

Szeptemberi klubmeghívó

Szeretettel hívjuk és várjuk a Keresztszülőket, támogatóinkat és barátainkat az első őszi klubdélutánunkra, amelyet 2020. szeptember 12-én 14 és 16 óra között tartunk


a Hegyvidéki Kulturális Szalon földszinti termében

(címe: 1124 Budapest, Törpe utca 2.)

(Elérhető az 59-es villamossal. A XII. kerületi Önkormányzat megállójánál kell leszállni és a megállóval szembeni kis utcában kevés gyaloglás után egy új épületben található a helyszín.)


Nagyon örülünk, hogy a járványhelyzet lehetővé teszi, hogy ismét megtartsuk klubdélutánunkat. A szokásos elnöki beszámoló után igazi csemegével várjuk a keresztszülőket: Orbán Borika, a ma már befutott sláger énekesnő jön el hozzánk énekelni, aki 13 évesen klubdélutánjainkon többször megörvendeztetett bennünket gyönyörű dalaival. Csengő hangján moldvai énekeket adott elő, eredeti népviseletben, amelyet egykor Márton Attila lészpedi tanító bácsitól kapott. Mesél élete alakulásáról: színészetet is tanul, több együttes énekesnőjeként gyönyörű olasz és francia dalokat énekel, de nagy örömmel eleveníti fel a népdaléneklés szép emlékét is. Vallomása szerint a KEMCSE meghatározta kiskamasz korát, a keresztszülőktől rengeteg szeretetet kapott, amiért nagyon hálás!


Ezt követően megtartjuk a tavasszal elmaradt küldöttgyűlésünket és tisztújításunkat, erről külön meghívóban már korábban értesítettünk minden érintettet.


Összejövetelünk végére is hagytunk egy kis csemegét, az érdeklődőknek levetítünk egy videót a KEMCSE hőskorából, 2009-ből, amelyben láthatjuk, milyenek voltunk egykoron, s hogy mennyit haladt azóta az idő.


Kérjük, hogy egészségünk védelme érdekében, mindenki viseljen maszkot!Jolanda Willemse Büttner Sarolt

KEMCSE elnök programfelelős
ORBÁN BORIKA


Az általános iskola után felvételt nyertem a Pikéthy Tibor Zeneművészeti Szakközépiskolába, ahol még egy évig jártam népi énekre, majd egy éles váltással jazzének szakra mentem át. Mindeközben már a francia sanzonok iránt is elkezdtem érdeklődni. Az érettségit követően az Etűd Konzervatóriumba mentem, ahol szintén jazzénekből végeztem, itt ismertem meg akkori klasszikus hangképzés tanáromat, Pánczél Kristófot, aki a mai napig rendszeresen kísér zongorán a francia sanzon- és egyéb koncerteken. Született egy színdarab is Kelecsényi László írásából, Párizsi Veréb címmel, amelyben a gyermek és fiatal Edith Piafot játszottam. Itt kezdtem el érdeklődni a színészet iránt. Felvételt nyertem a Pesti Magyar Színiakadémiára, ahol fél évet töltöttem, mert sajnos nehezen tudtam összeegyeztetni a koncertezéssel. Jelenleg a Thália Tanodába folytatom a színészet tanulását. Több zenei formációban vagyok benne, többek között a Madarak és az abból alakult Fehér Mandolin zenekarban, ahol olasz dalokat énekelek és az Orbán Bori-Pánczél Kristóf duóban, ahol a több stílus mellett főleg a francia sanzonokat adjuk elő. A Keresztszülők Egyesülete meghatározta a gyerekkoromat, kiskamaszkoromat , mérhetetlen szeretetet kaptam tőlük, amiért örökké hálás leszek. Bár úgy tűnhet, a népdaloktól eltávolodtam az évek alatt, valójában számtalan helyen és számtalanszor énekelek csángó- és széki dalokat, sőt volt olyan koncert, ahol a népdalok jazz kíséretében szólaltak meg. 
Comments


bottom of page