top of page

máj. 11., Szo

|

Budapest

Meghívó a májusi klubra

Meghívó a májusi klubra
Meghívó a májusi klubra

Idő és helyszín

2024. máj. 11. 14:00 – 16:00

Budapest, Budapest, Törpe u. 2, 1124 Magyarország

Az eseményről

Szeretettel hívjuk és várjuk a kedves keresztszülőket, támogatóinkat és barátainkat a Keresztszülők a Moldvai Csángómagyarokért Egyesület következő klubdélutánjára és az éves rendes közgyűlésre.  A tagoknak a közgyűlésről külön meghívót küldünk.

Időpontja: 2024. május 11. du. 14-16 óra

Helyszín: Hegyvidéki Kulturális Szalon I. emeleti terme;

Cím: Budapest, XII. Törpe u. 2.

Megközelítés: 59-es villamossal a Széll Kálmán tér felől a Kiss János altábornagy u-i megállónál (XII. kerületi Önkormányzat) kell leszállni, a szembeni kis utcában, kevés gyaloglás után egy új épületben található

Program: elnökünk, Jolanda Willemse röviden beszámol az elmúl időszak KEMCSÉ-t érintő történéseiről. majd ezután megnézzük a „Hazajáró” turisztikai-honismereti magazin műsor sorozatának két, a moldvai csángók világát, tájait bemutató filméjét.

Moldva - Csángóföldön Klézsétől Pusztináig

Moldva - Magyarok a Szeret mentén

A műsor két „főhőse,” egy anyaországi (Pintér János) és egy felvidéki fiatalember (Kenyeres Oszkár), nekiindulnak, hogy minden irányban átlépve a trianoni határokat, keresztül-kasul bebarangolják a Kárpát-medence és az azon kívül eső Moldva varázslatos tájait.

Mindenkit szeretettel várunk!

Jolanda Willemse, elnök

László Ildikó, programfelelős

Végtelen vándorútjuk során hol gyalog, hol autóval, busszal, vonattal, megint máshol szekérrel, kerékpárral, kenuval vagy éppen lóháton haladnak. Barangolásuk során – Erdélyben, Moldvában, Felvidéken, Kárpátalján, Délvidéken, Muravidéken és az Őrvidéken – találkoznak nemcsak porladó és megújuló kulturális és történelmi emlékekkel, természeti szépségekkel, hanem megismerkednek az elszakított területeken élő magyarok életével, örömökkel és nehézségekkel teli sorsával is. Ezek az egymásra találások életre szóló barátságokat szülnek magyar és magyar között. A Kárpátok fenséges gerinceitől, várromokon, apró fatemplomokon és véráztatta harcmezőkön át, nyüzsgő nagyvárosokig és vidám hangulatú szabadidős programokig – megannyi magyar emlék és élmény kíséri a „Hazajáró” soha véget nem érő útját.

Szerkesztő: Kenyeres Oszkár; Operatőr: Schödl Dávid; Rendezte:Moys Zoltán; Szereplők: Kenyeres Oszkár, Pintér János

Esemény megosztása

bottom of page