Csíkicsángó Táncház

A Csíkszeredában működő Csángó Továbbtanulók Közössége évek óta rendez tanulói számára táncházakat. Hagyományőrző csoportjuk, az Izva, rendszeresen fellép fesztiválokon és a helyi Csángó Napokon. Mostantól a táncház ajtaját a helyiek számára is megnyitják.


Meggyőződésünk az, hogy a Csíkszereda környékén élő moldvai magyarokat legkönnyebben a népi kultúrán át lehet megszólítani.

Június 15-én, pénteken 18:00 órakor ezért megrendezzük az első CSÍKICSÁNGÓ táncházunkat, a Csíksomlyói Fodor Házban. Táncházunk nyitott a külvilág felé, szeretettel várja a csíkszeredai lakosokat!

A mulatság első felében moldvai, a második felében felcsíki táncokat tanulhatnak és táncolhatnak a résztvevők. A moldvai részt a CSTK Izva csoportja vezeti.

Muzsikál: az Antal Banda.


A belépés ingyenes.

A rendezvény a Moldvai Magyarságért Alapítvány, a Csibész Alapítvány, a Csángó Továbbtanulók Közössége, és az Antal Banda támogatásával jön létre.

A képen balról jobbra Antal Imre a zenekar vezetője, Dobozi Róbert az MMA alapítója és Ferencz Gabriella a Csángó Továbbtanulók Közösségének vezetője látható.

Dobozi Róbert

Legyen Ön is Keresztapa, Keresztanya!

Keresztszülők a Moldvai Csángómagyarokért Egyesület

Székhely: 1126 Budapest,

Böszörményi út 22.

Emailwillemse@t-online.hu

Telefon: +36 30 279 2688 

Nyilvántartási szám: 12537

   Adatvédelmi tájékoztató

Keresztszülők a Moldvai Csángómagyarokért Egyesület

Számlaszám:  Raiffeisen Bank, 12011265-00160103-00100008

 

© 2021 by KMCSE  | Designed by Jaspers