top of page

Meghívó az áprilisi klubra

Szeretettel hívjuk és várjuk a kedves keresztszülőket, támogatóinkat és barátainkat a Keresztszülők a Moldvai Csángómagyarokért Egyesület következő klubdélutánjára


Időpontja: 2024. április 13. 14:00 - 16:00 óra

Helyszín: Hegyvidéki Kulturális Szalon I. emeleti terme;

Cím: Budapest, XII. Törpe u. 2. 


Megközelítés: 59-es villamossal a Széll Kálmán tér felől a Kiss János altábornagy u-i megállónál (XII. kerületi Önkormányzat) kell leszállni, a szembeni kis utcában, kevés gyaloglás után egy új épületben található;


Program: Elnökünk, Jolanda Willemse köszöntője és beszámolója a KEMCSE eseményeiről és  a nyári  táborokra  vonatkozó tervekről,  lehetőségekről.

Ez alkalommal a pusztinai származású Veres Mihaela lesz a vendégünk, aki „Moldvai lakodalom a leánykéréstől a nuntáig” témájú előadásával örvendeztet meg minket. Mihaela tavaly végzett a Zeneakadémia Előadóművész Népi Ének Szakán. 12 éves korában jött át Magyarországra egy Szombathely melletti faluba, ahol egy család segítette őt tanulmányaiban. Számos népzenei verseny első helyezettje volt, 2017-ben pedig a „Felszállott a páva” című. televíziós műsorban „Ezüst Díjban” részesült. Jelenleg mesterképzésre jelentkezett a Pécsi Tudományegyetem Néprajzi Szakára. Táncházakban rendszeresen énekel a Tatros Együttessel és a „Pusztinai kakasok” együttessel. 


Mindenkit szeretettel várunk!


Jolanda Willemse, elnök                                                               

László Ildikó, programfelelős 




VERES MIHAELA

Zene nélkül nem tudok élni…mondta amikor tanulmányai miatt átköltözött a moldvai Pusztinából Szombathelyre, és rácsodálkozott arra, hogy ott a gyermekek nem veszik ki részüket a munkából. A csángó családba született énekes lány nem csak a munka becsületét és szeretetét kapta ajándékba családjától, hanem a népdalokat is, amelyek átsegítik a nehezebb időkön.

A moldvai Pusztinából származó 18 éves lány a Fölszállott a Páva tehetségkutató versenyen a  középdöntőig jutott az énekes szólisták és énekegyüttesek kategóriában, a zsűrit és  a nézőket elkápráztatta tehetségével. Jutalma pedig a verseny különdíja lett, 1 millió forintos pénzjutalommal. A zene iránti szeretetét, családjától kapta, a versenyen először bemutatott dalokat is nagymamájától, Tamás Magdótól tanulta, aki maga is kitűnő énekes, többször láthattuk őt a Csángó Bálok alkalmával a színpadon szerepelni. Felkészítő tanárával, Rózsi nénivel való első találkozása a véletlennek köszönhető. Földesi Jánosné, felkészítő tanára következőképpen emlékszik vissza Mihaelára: „Lélekmelengető hang, természetesség és a zene szeretetet árad Veres Mihaélából. Mély nyomot hagyott bennem az első találkozás, emlékszem, hogy egy gyönyörű szép, nagy szemű mosolygós kislány állt előttem és énekelt nekem románul.” Ugyanis Mihaela, amikor hat évvel ezelőtt Magyarországra költözött, még nem beszélt magyarul.




bottom of page