top of page

Merre tovább / Friss diplomások

A 2022-es tanév végén, július hónapban három moldvai csángó büszkeségünk vehette át alapfokozatú / BA diplomáját.


Kaszap Johanna családjával

Kaszap Johanna a Károli Gáspár Református Egyetem pszichológia szakán megvédve sportpszichológiai témában írt szakdolgozatát megszerezte alapfokozatú (BA) diplomáját. Az ünnepélyes diplomaosztó rendezvényre, amin személyesen részt vehettem, az Erkel Színházban július 8-án került sor. Az egyetem Bölcsészeti és Társadalomtudományi Karának több mint négyszáz hallgatója vehette át diplomáját. A diplomaosztó ünnepi igehirdetéssel kezdődött, majd az egyetem rektora, a kar dékánja és egyik diplomázó diákja tartott ünnepi beszédet. A Zeneakadémia orgona tanára improvizációs játékával járult hozzá az ünnepi hangulathoz. A diplomaátadó rendezvényre eljöttek Johanna szülei, nagymamája, testvére, zenetanárnője, akiket személyesen megismerhettem. Johanna a továbbiakban sem fog szülőfalujától Pusztináról elszakadni, ezen a nyáron is részt vesz az ottani ünnepi eseményeken. Tervei szerint

2022 őszétől mester fokon folytatja pszichológiai tanulmányait valamelyik magyarországi egyetemen.


Köne Emma

Köne Emma a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karán sport és rekreáció szervezés szakon június 8-án sikeresen lediplomázott és egy hónap múlva július 11-én Szegeden átvette diplomáját, ahova testvérei és vőlegénye is eljött. Sajnos én személyesen nem lehettem ott az ünnepségen, ezért augusztusban Budapesten találkoztam vele, testvérével és vőlegényével a Csészényi Cukrászdában, hogy gratuláljak neki sikeres munkájához, a diploma megszerzéséhez és ez alkalomból átadjam neki a KEMCSE ajándékát. Emma a diplomaosztás után Németországban dolgozott és tervei szerint a következő évet is ottani munkával fogja tölteni, hogy vőlegényével be tudják fejezni a székelyföldi Csíkverebesen épülő házukat, amibe a házasságkötésük után szeretnének beköltözni.



Ajándékunk diplomázóinknak

Emma még nem határozott a továbbtanulás folytatásáról, mindenképpen szeretné tovább képezni magát, de még nem döntötte, hogy milyen szakterületen.





Gyúr Claudia

Gyúr Claudia az ELTE-n alapfokú diplomát szerzett anglicisztika szakon. Sajnos vele a diplomaszerzés alkalmával nem tudtam találkozni. Ő a diploma megszerzése után azonnal beadta kérelmét egy stewardess képzésre, ami miatt nem tudott személyesen részt venni az ünnepélyes diplomaátadón sem. Egyetemi tanulmányait nem folytatja, de szeretne bekerülni a kiválasztottak közé, hogy tervei szerint a légikísérői tanfolyam elvégzése után , három nyelvtudását, magyar, román és angol hasznosíthassa ezen az általa választott pályán.





Mindhármuknak szívből és elismeréssel gratulálunk a megszerzett diplomához

sok sikert kívánva választott hivatásukhoz.

Remélhetőleg a jövőben sem fognak elszakadni tőlünk és követni tudjuk majd további sorsukat



Toroczkay Katalin

KEMCSE alelnök

Egyetemistákat támogató csoport

.


bottom of page