top of page

ápr. 13., Szo

|

Hegyvidéki Kulturális Szalon

Áprilisi klub és közgyűlés

Szeretettel hívjuk és várjuk a Keresztszülőket, a KEMCSE tagságát, támogatóinkat és barátainkat következő klubdélutánunkra, és utána a kötelező évi közgyűlésre, amely nem jár tisztújítással.

Registration is Closed
See other events
Áprilisi klub és közgyűlés
Áprilisi klub és közgyűlés

Idő és helyszín

2019. ápr. 13. 14:00 – 16:00

Hegyvidéki Kulturális Szalon, Budapest, Törpe u. 2, 1124 Hungary

Az eseményről

Szeretettel hívjuk és várjuk a Keresztszülőket, a KEMCSE tagságát, támogatóinkat és barátainkat következő klubdélutánunkra, és utána a kötelező évi közgyűlésre, amely nem jár tisztújítással. A tagoknak a közgyűlésről személyre szóló hivatalos értesítést küldtünk.

A programot Jolanda Willemse elnökünk szokásos beszámolója nyitja meg, bevezetésként pedig László Ildikó elénekel egy szép moldvai tavaszi dalt Egy számunkra nagyon fontos programmal készültünk erre a húsvét előtti, szép tavaszi összejövetelre: a moldvai magyar nyelv újraélesztésével foglalkozó dr. Bodó Csanád, egyetemi docens (ELTE Bölcsészettudományi Kar, Magyar Nyelvtudományi és Finnugor Intézet) saját kutatásairól számol be „A moldvai magyar nyelvi revitalizáció kutatásának tapasztalatai” címmel. Külön érdekessége az előadásnak, hogy a KEMCSE oktatási program résztvevői között végezték a helyszíni kutatást.

Az előadást követően Kővári Róbert trunki falugazda beszámol az elmúlt időszak tevékenységeiről, amelyet falujában, és Csíkszeredában végzett.

A program után közvetlenül kerül sor az éves rendes közgyűlésre.

Esemény megosztása

bottom of page