top of page

Meghívó április klubra és közgyűlésre


Fotó: hegyvidek.hu

Szeretettel hívjuk és várjuk a Keresztszülőket, a KEMCSE tagságát, támogatóinkat és barátainkat következő klubdélutánunkra, és utána a kötelező évi közgyűlésre, amely nem jár tisztújítással. A tagoknak a közgyűlésről személyre szóló, hivatalos értesítést küldtünk.

Időpont : április 13. 14 és16 óra között.

Cím: a Hegyvidéki Kulturális Szalon földszinti terme

1124. Budapest, XII. kerület Törpe utca 2.


(Elérhető az 59-es villamossal. A XII. kerületi Önkormányzat megállójánál kell leszállni és a megállóval szembeni kis utcában kevés gyaloglás után egy új épületben található a helyszín.)


Egy számunkra nagyon fontos programmal készültünk erre a húsvét előtti, szép tavaszi összejövetelre: a moldvai magyar nyelv újraélesztésével foglalkozó dr. Bodó Csanád, egyetemi docens (ELTE Bölcsészettudományi Kar, Magyar Nyelvtudományi és Finnugor Intézet) saját kutatásairól számol be

A moldvai magyar nyelvi revitalizáció kutatásának tapasztalatai

címmel. Külön érdekessége az előadásnak, hogy a KEMCSE oktatási program résztvevői között végezték a helyszíni kutatást.

Az előadást követően Kővári Róbert trunki falugazda beszámol az elmúlt időszak tevékenységeiről, amelyet falujában, és Csikszeredában végzett.

A program után közvetlenül kerül sor az éves rendes közgyűlésre, ami nem jár tisztújítással.


Jolanda Willemse Büttner Sarolta

KEMCSE elnök programszervező



Fotó: elte.hu

Dr. Bodó Csanád


Egyetemi docens (ELTE Bölcsészettudományi Kar, Magyar Nyelvtudományi és Finnugor Intézet). Előadásának témája : az ELTE Magyar Nyelvtudományi és Finnugor Intézete nyelvészei 2014 és 2016 között terepkutatást végeztek a Moldvai Csángómagyar Oktatási Program résztvevői körében. Bodó Csanád, a kutatás vezetője előadásában a program fő résztvevőinek egymáshoz való viszonyát mutatja be helyszíni megfigyelések, interjúk és a programhoz kapcsolódó dokumentumok (levelek, internetes bejegyzések és kötetek) alapján. A kutatás során a résztvevők három nagy csoportját vizsgálták, és a közöttük való együttműködés különböző formáit elemezték. Az előadás kitér arra is, hogy milyen akadályai lehetnek az együttműködés létrejöttének vagy sikerességének.

bottom of page