top of page

Befogadó családokat keresünk csángó gyermekek táborozásához

A Kovász Egyesület idén immár 15. alkalommal szervez nyári tábort csángómagyar gyermekeknek. Olyan családok jelentkezését várjuk, akik egy héten át megnyitják szívüket és otthonaikat a magyarul tanuló, ezért jutalomképpen meghívott 35-40 csángómagyar iskolás és tanítóik előtt.


A Budapest XVI. kerületében működő Kovász Egyesület elkötelezett a határon túli magyar nemzetiségi, kisebbségi sorsban élő gyermekek anyaországi kapcsolatfelvétele iránt. Ennek érdekében szervezzük meg már évek óta a  moldvai csángó gyermekek budapesti nyaralását befogadó családok segítségével.


A nyári tábor időpontja augusztus 16-23-ig tart.


A programokat egyesületem szervezi, melynek kiemelkedő eseménye a Szent Jobb körmeneten való részvétel, a Parlamentben a Szentkorona előtti éneklés és a Csángó Est. Azon kívül Visegrádra és Esztergomba is ellátogatunk.

A programsorozat értéke abban mutatkozik meg, hogy a csángó fiatalok  e hét alatt gyakorolhatják szép magyar nyelvünket, és megismerkedhetnek Budapest nevezetességeivel. Ezek az ifjúkorban szerzett tapasztalatok később segíthetik őket egy magyar nyelvű oktatási intézménybe kerüléshez, továbbtanuláshoz.


Jelentkezés és információ: Petrovics Sándor elnöknél


Kovász Egyesület 161 Budapest, Kossuth Lajos u. 85. 06 30 655 92 71

petrovics.sandor1@t-online.hu www.rakosszentmihaly.hu 


A rendezvény főtámogatója az EMMI

A 2018-as év a Magyar Családok Éve


bottom of page