top of page

„Csengővers” a bákói Magyar Házban

Abban a szerencsében volt részünk, hogy ismét részesei lehettünk az MCSMSZ által már sokadik alkalommal megszervezett „Csengővers” programnak. Most a bákói Magyar Házban gyűltek össze a gyermekek tanáraikkal, minden oktatási helyszínről négyen érkeztek. Ez alkalommal főleg olyan gyermekek jöttek, akik a magyar nyelvtanulással csak most ismerkednek, és a játékos módszer, a zenés, verses nyelvtanulás kedvet csinál nekik a tanuláshoz. A rendezvény alatt észrevétlenül elsajátítanak új szavakat, megtanulnak mondókákat, versikéket.


Ezen a napon a különböző állatnevek megismerése volt a téma, amihez színes papírállatok és a Kelekótya Együttes által előadott, megzenésített állatversek szolgálták az illusztrációt. A rendezvényen, mint korábban mindig, most is Petes László, lujzikalagori tanár volt a moderátor, aki nagy szeretettel és rutinnal mozgósította a gyermekeket a megszólalásra és a szereplésre.





Az elmaradhatatlan kézműves foglalkozáson a gyerekek most állatálarcokat készítettek, és kiválaszthatták, hogy profi arcfestők milyen állat - cica, kutya, róka stb. - képét fessék rájuk. Az ebédet követő délutáni program közös énekléssel és fotózással négykor fejeződött be. Jó volt látni és hallani a mosolygós, felszabadultan résztvevő gyermekeket.


Toroczkay Katalin

alelnök

bottom of page