top of page

Híradás a KEMCSE 2018. évi tisztújító Közgyűléséről

Frissítve: 2019. márc. 28.

Egyesületünk 2018. szeptember 21-én tartotta tisztújító Közgyűlését, amin az Egyesület tagjainak részvételével és ügyvéd jelenlétében megválasztottuk a KEMCSE új vezetőségét.


A Közgyűlést korábbi elnökünk Jolanda Willemse hívta össze és javasolta, hogy a tagok számát a korábbi hétről ötre változtassuk a rugalmasabb és gyorsabb döntéshozatal érdekében.

Sajnos a korábbi elnökségi tagok közül ketten korukra és betegségre való hivatkozással lemondtak. Így Lázárné Sereg Borbála, a Csángó Palántaprogram koordinátora és Felföldi Elek a moldvai kapcsolatok koordinátora nem vesznek részt a jövőben az Elnökség munkájában. Ők sok-sok éven keresztül nagy odaadással és eredményesen dolgoztak. Hiányozni fog tapasztalatuk, szervező munkájuk és szeretetük, amit a moldvai csángó gyermekek sorsának jobbá tétele és magyar tanulásuk érdekében fejtettek ki.

A korábbi Elnökség lemondását követően a Közgyűlés az Egyesület Elnökének, egyhangú szavazással, ismét Jolanda Willemsét választotta, aki a továbbiakban is vezeti fogja a KEMCSE munkáját,  számos más társadalmi feladata mellett, a csángó gyermekek sorsa iránti végtelen elkötelezettséggel. Az elnökségi tagokra tett javaslatát a Közgyűlés szintén egyhangú szavazással fogadta el.


Így az új Elnökség összetétele a következő:


Willemse Jolanda                        elnök

Toroczkay Katalin                         alelnök

Büttner Sarolta                            programkoordinátor

László Ildikó                                   falugazda-koordinátor

Bathó Éva                                       moldvai kapcsolatok koordinátora


A visszavonult, régi elnökségi tagok helyére új tagok léptek. Egyikük László Ildikó, aki a KEMCSE munkájában már évek óta tevékenyen részt vesz, és szép csángó dalaival gazdagítja rendezvényeinket, a másik a „csángó világban” jártas, nagy tapasztalattal rendelkező Bathó Éva, aki oktatóként már maga is részt vett a moldvai magyar oktatási programban. Szeretettel köszöntjük mindkettőjüket és sikert kívánunk neki munkájához!


A KEMCSE új elnöksége a továbbiakban is számít korábbi és jelenlegi Tiszteletbeli Elnökünk Pákozdi Judit külső támogatására, akinek tapasztalata az Egyesület Hírlevelének, honlapjának  és évi kiadványának, a Naputánjárónak a szerkesztésében kiemelkedően fontos.


Az Elnökség munkájának sikeréhez elengedhetetlen az a szakmai háttérmunka, amit az Egyesületünk Irodavezetője T. Dévai Éva végez.

A továbbiakban is számítunk Albertné Révay Rita korábbi Vallási Csoportvezetőnk segítségére a világhálón való megjelenésünk érdekében és az új Vallási Csoportvezetőnk Szentes László munkájára.


A tanárok és keresztszülők közötti kapcsolattartásban a jövőben is támaszkodni szeretnénk a Falugazdák segítő együttműködésére.


És utoljára, de nem utolsó sorban a továbbiakban is aktív együttműködésben kívánunk dolgozni az AMMOA Elnökével dr. Legeza Lászlóval és az AMMOA kuratóriumával, hogy a moldvai magyar oktatásban tanuló csángó gyerekeket és az őket magyar nyelvre oktató tanárokat a Keresztszülőkkel karöltve minél hatékonyabban segíthessük.


A KEMCSE Elnöksége nevében,


Toroczkay Katalin KEMCSE alelnök, Gajdári falugazda, Egyetemistákat Támogató Csoport 1014 Budapest, Dísz tér 16. 36 30 9481355

bottom of page