top of page

Köszönő levelek a „szeretet dobozokért” Moldvából

Soha ennyi szép, szívhez szóló köszönetet még nem kaptunk Moldvai csángómagyar gyerekektől. Sokat jelent ez számunkra is, hiszen az volt a célunk, hogy karácsonykor örömet vigyünk az életükbe.


„Most is előttem van a kép amikor a gyerekekkel együtt kibontottuk a nagy dobozokat, azokat a kíváncsi tekinteteket nem lehet elfelejteni, élmény volt az egyszer biztos” ... írják levelükben a diószegi tanárok.„ Köszönjük, hogy annyi hasznos dologgal volt megpakolva azok a “szeretet dobozok”.


Nos , mi is elmondhatjuk, hogy öröm volt olvasni a leveleket, amelyek nemcsak nekünk, hanem minden keresztszülőnek is szólnak, ezért is adjuk most közre ezeket.

Jolanda Willemse

elnök


SOMOSKÁRÓL


Kedves Keresztszülők!


Ez úton szeretnénk megköszönni a somosakai gyermekeknek küldött ajándékot. Köszönjük a fáradtságot nem ismerő munkájukat, mely szavakban fel sem mérhető mennyit jelent nekünk. Nemcsak szebbé, hanem könnyebbé teszik a gyermekeink napjait. Mérhetetlen hálával a szívünkben mondunk köszönetet az önzetlen segítség nyújtásért, azért, hogy évről évre gondolnak ránk, minden nehézség mellett is. Gyermekeink számára lehetővé teszik a gondtalanabb, színvonalasabb életet, mely lényegesen motiválja arra őket, hogy több időt töltsenek a Magyarházban. Nap mint nap igyekszünk megtenni a tőlünk telhető legtöbbet, de úgy sokkal könnyebb, hogy tudjuk a vannak a hátunk mögött támogató kezek. Ebben a szent és örömteli várakozási idő végéhez közeledve szeretnénk átadni szívből jövő jókívánságainkat, mint testi-lelki egészséget és boldogságot kívánva az elközelgő ünnepekre és kitartást meg áldásos munkavégzést az Önökre köszönő újévben.


Isten fizesse adományaikat!

Hatalmas hálával a szívünkben:

Firtelmeister Mónika és Benke PaulinaBOGDÁNFALVÁRÓL


Kedves Jolanda Willemse és KEMCSE vezetőség!


Köszönetet szeretnénk mondani, hogy a mindennapi nehézségek ellenére nem feledkeztek el rólunk és a Bogdánfalvi magyar ház karácsonyi ünnepségekor a gyerekeket megörvendeztették szívből jövő ajándékaikkal.Az Új Esztendőre mindannyiuknak kívánunk erőt, egészséget, szeretetet!

''Adjon Isten minden jót

Ez új esztendőben:

Vegye el mind a nem jót,

Ez új esztendőben;

Mitől félünk, mentsen meg,

Amit várunk, legyen meg,

Ez új esztendőben!''


Üdvözlettel :


a bogdánfalvi gyerekek és tanárok
DIÓSZEGRŐL

Kedves Jolanda,


ismét sikerült mosolyt és örömöt csalnotok a kis diószegi gyermekek szíveikben. Hálásan köszönjük első sorban neked, csapatodnak, a KEMCSÉ-nek azt az áldozatot, időt, energiát, ami lehetővé tette az ajándékozást; egy szóval mindent! Isten fizesse ezt vissza nektek kétszeresen! Köszönet, hogy a tanárokról sem felejtkeztetek meg, gondoltál minderre/ mindenkire.Most is előttem van a kép amikor a gyerekekkel együtt kibontottuk a nagy dobozokat, azokat a kíváncsi tekinteteket nem lehet elfelejteni, élmény volt az egyszer biztos. Köszönjük, hogy annyi hasznos dologgal volt megpakolva azok a “szeretett dobozok”. Nem adtuk oda mind a gyermekeknek, egy része jutalomként fog szolgálni (amit év közben el lehet nyerni), a többi meg a közös kinti játékokban fognak szerepet vállalni.


Még egyszer köszönjük, hogy gondoltatok ránk!

Áldott, sikerekben gazdag Új Évet kívánunk neked!

Sok szeretettel,


A diószegi oktatók Kiss-Boros Rebeka és Kiss SámuelKLÉZSÉRŐL


Tisztelt Jolanda Willemse!


A klézsei iskolán kívüli magyar oktatás tanárai és hagyományőrzője nevében szeretném kifejezni hálás köszönetünket a számunkra és az itt magyarul tanuló gyermekek számára a KEMCSE vezetősége által küldött karácsonyi csomagért. Nagyon jól estek mindannyiunknak kedves, bíztató, munkánkat is elismerő szavaik. Csatoltan küldök néhány, a karácsonyi ünnepségünk alkalmával készült fényképet, amivel mi tanárok és a gyermekek is igyekeztek megköszönni figyelmességüket. Fogadják szeretettel! Reméljük, hogy Önöknek is pihentető, meghitt légkörben telt a karácsony, és ezúton kívánunk mindnyájuknak sikeres, egészségben és örömökben bővelkedő, Boldog Új Esztendőt!Tisztelettel:


Szász Anna, klézsei magyartanár
SZÁSZKÚTRÓL


Hálásan köszönjük az ajándékcsomagot.

Kellemes Karácsonyt kívánunk és egy Boldog Új Évet!Üdvözlettel,


a szászkúti tanárok :Erőss Edit és Szurkos Johanna
LÉSZPEDRŐL


Hálásan köszönjük, hogy iskolásaink arcára idén is örömet varázsoltak az ajándékokkal Üdvözlettel és hálával,Gergely Krisztina és Benő Szilveszter Norbert Lészpedi tanítók
DIÓSZÉNBŐL

Kedves Jolanda,


Köszönjük szépen azt, hogy szebbé tették a diószéni gyermekek karácsonyát. Nagyon sok hasznos játékot kaptunk, azokat majd tavasszal fogjuk tudni hasznosítani. A gyermekek visszajelzései alapján mondhatom, hogy a cipős dobozokban is nagyon szép ajándékok voltak. Nagyon örültek neki. Keresztlányod, Andrea nagyon örült a csomagnak, boldog volt, mert neki volt a legnagyobb doboza.Még egyszer nagyon szépen köszönjük azt, hogy szebbé tették az ünnepünket..


Üdvözlettel,


Kinga és Norbi DiószénbőlFERDINÁDÚJFALUBÓL


Drága Jolanda!


Ma megkaptam a csomagot, hálásan köszönöm a sok játékot, édességet. Nagyon köszönöm a saját ajándékomat is .


Áldott, meghitt karácsonyi ünnepeket és örömökkel teli új esztendőt kívánok!


Mackos Piroska tanárnő
GAJDÁRRÓL


Magunk és a gyerekek nevében szeretnénk megköszönni a karácsonyi ajándékokat, azt az önzetlen szeretetet, amellyel a csángó oktatást támogatjátok még ezekben a nehéz időkben is. A templom udvarán adventi vásárt tartott az iskola és a gyermekek közvetítettek a szervező (angol szakos) tanárnő és köztünk, így a magyar ház is részt vett. Készítettünk mézes kalácsot-annak volt a legnagyobb sikere, de varrtak, barkácsoltak, képeslapokat készítettek, nagy volt a készülődés és a siker sem maradt el.A szép pillanatokat megörökítő kis videóval köszönjük meg a sok jóságot, szeretetet, amit Tőletek kapunk és kívánunk békés, boldog új évet!


Szabó Vilma és Zoli gajdári tanárok


MAGYARFALÚBÓL

Hálásan köszönjük a magyarfalusi gyerekeknek szánt karácsonyi ajándékot.

Sikerekben gazdag új évet kívánunk!

Köszönettel a Kiss család!


A magyarfalusi gyerekek karácsonyi műsorának a linkje:NAGYPATAKRÓL

Kedves Keresztszülők, Jolanda!


Szeretném kifejezni hálámat, hogy az ünnepek közeledtével nem feledkeztek meg rólunk. Köszönjük a karácsonyi ajándékot, ami az ünnep előtt megérkezett hozzánk is. Külön köszönöm a személyes meglepetést, hogy ezzel is értékelték munkámat. Isten fizesse!


Kívánunk Istentől megáldott boldog, reményteljes új esztendőt!


Szeretettel,


Gál Ruth tanító néni és a nagypataki gyerekek
RÁCSILÁRÓL


Tisztelt Adományozó!


Hálásan köszönjük az Önök által küldött karácsonyi adományokat, amelyek nagy mosolyt csaltak a gyerekek arcára és örömtelibbé tették az Ünnepet. Sok gyerek számára emlékezetes pillanatot okozott az önök által küldött ajándék, melyet lelkes egyben kíváncsi szívvel vettek át.Számunkra is maradandó élmény volt látni a gyermekek arcán levő őszinte boldogságot, amelyeket az alábbiakban csatolunk néhány fotósorozatban. Reméljük a képek által sikerül betekintést nyerni a közösen átélt karácsonyi ünnepünkbe.Végezetül még egyszer hálásan köszöni a Moldvai Csángómagyarok Szövetsége által kirendelt rácsilai óvoda munkatársai a szívből jövő kedves adományokat.Üdvözlettel, a rácsilai óvoda dolgozói!


Kovács Imola, Sandi Szende
TRUNKRÓL


Bodó Roxána vagyok, Trunkról, és azért írom ezt a levelet, hogy hálámat fejezzem ki a KEMCSE felé, nem csak a magam, hanem a szülők és gyermekek nevében is.


Mindannyian nagyon örültünk a rengeteg szép ajándéknak, s hálás köszönettel tartozunk, hogy ezeknek a gyermekeknek szebbé tehettük az idei szegényes karácsonyt. Az idei gazdasági helyzetre való tekintettel, ez hatalmas segítség volt nekünk, hiszen ezeknek a csomagoknak köszönhetően kaphatott minden gyermek ajándékot, és senkitől nem kellett megvonnunk ezt az élményt. Mellékletben csatolok néhány fotót, amelyeken szemmel látható az a gyermeki öröm, amit egy kis apróság is okozni tud egy gyermek számára, s ez egy pedagógusnak mindent megér.Tehát köszönöm a segítséget, a gyermekek örömét, illetve a magam boldogságát, hogy részese lehettem ennek, s láthattam mindezt.

Hálás köszönettel kívánok egy boldog új évet,


Roxi.PUSZTINÁBÓL


Evvel a karácsanyi énekvel, Áldat karácsanyi innapakat kévának innen pusztinából!!!


Nyisztor Ilona


BÁKÓBÓL


Kedves Jolanda!


Még friss, ropogós, küldöm is neked elsők közt:

a kollégák karácsonyi éneklése a bákói magyar házban (mind tanárok).


Áldott ünnepet és nagy köszönet Neked!


Hegyeli Attilabottom of page