top of page

Köszönő szavak Moldvából

Frissítve: 2022. febr. 4.

Sok, sok levelet, megható sorokat kaptunk a moldvai tanároktól, gyerekektől azután, hogy a karácsonyi csomagok megérkeztek a bákói központba (A kép a kipakolás idején készült).


Az alábbi válogatás a levelekből készült.




BÁKÓ

Kuznyecova Mónika vagyok, Moldvai Csángómagyarok Szövetségének oktatási irodájának vezetője. Engedje meg, Kedves Jolanda, hogy a Moldvai Csángómagyarok Szövetsége, valamint annak pedagógusközössége nevében, köszönetünket fejezzük ki Önnek és minden Keresztszülőnek, hogy adományukkal a moldvai csángómagyar gyerekek karácsonyi ünnepét szebbé varázsolták.


Köszönjük szépen!











Így érkeztek meg a csomagok bákói központba



BÁKÓI MAGYAR HÁZ:


Tisztelt Keresztszülők!A Bákói Magyar Ház diákjai nevében szeretném megköszönni az ajándékokat, a gyerekek nagyon örvendtek nekik! Köszönjük szépen, hogy ránk is gondoltak!


Isten áldja meg kendteket!


Tisztelettel,

Raluka András tanár


NAGYPATAK

Kedves Keresztszülők!A nagypataki gyerekekkel együtt szeretnék boldog, reményteljes és egy áldott új esztendőt kívánni mindannyiuk számára! Hálásan köszönjük, hogy karácsony közeledtével, mint annyi éven keresztül, most is gondoltak ránk és mosolyt csaltak kedvességükkel arcunkra.További munkájukhoz sok sikert és kitartást kívánunk!

Barátsággal Gál Ruth, tanárnő



GAJDÁR


Tisztelt KEMCSE, kedves keresztszülők! Nagy szeretettel köszönjük meg, a gajdári gyermekek és a magunk nevében, azt a bőkezű csomagot, amellyel a 2021. év karácsonyán megajándékoztatok. A csomagok december 17-én érkeztek ki Gajdárra Mi december 21-én tartottunk egy rövid karácsonyi ünnepélyt, karácsonyi dalokat énekeltünk magyarul és magyar imákat mondtunk el. Utána volt a nap legizgalmasabb része, a csomagosztás. Olyan gyerek is volt, aki nem tudta kivárni, hogy otthon megnézze a csomagot, a szomszéd kapuja előtt kicsomagolta. Mindenki nagyon örvendett. Isten gazdag áldását kérjük erre az önzetlen és bőkezű tevékenységre! Szabó Vilma és Szabó Zoltán tanárok Gajdárból



DIÓSZÉN

…. Mivel tanév elejétől a gyermekek létszáma szinte megduplázódott, így a karácsonyi ünnepséget kétszer kellett megtartanunk: délelőtt a kicsiknek és délután a nagyoknak. Az délelőtti ünnepségen a gyermekekkel magyar nyelvű karácsonyi dalokat énekeltünk, illetve felidéztük a karácsony múltját és jelenét. A nagyobb diákokkal délután énekeltünk, illetve egy helyi, újévi szokást elevenítettünk fel: megtáncoltattuk a "kecskét".


Demes Kinga, tanárnő Diószén



KÜLSŐREKECSIN


Szeretnénk megköszönni, hogy ezen a karácsonyon is ránk, gyermekeinkre gondoltak! Készítettünk egy karácsonyi műsort, ami videó formájában is megtekinthető, hisz sajnos most sem ünnepelhettünk együtt a megszokott módon. Szívesen küldjük a az elérhetőségét. Addig is ízelítőként, itt van néhány fénykép!


Kívánunk Önöknek egy áldott, örömökben gazdag új esztendőt!


Dobos Rózsa, hagyományőrző, Mester Arnold, pedagógus, György-Fazakas Noémi, pedagógus




DIÓSZEG


….első sorban szeretnénk áldott, békés karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag új esztendőt kívánni! Köszönjük, hogy idén is gondoltatok a diószegi gyerekekre és miránk tanárokra is. Erőst köszönjük és Isten fizesse meg nektek százszorosan.

Várunk Moldvába benneteket tárt karokkal és nyitott szívvel!

Ölelünk mindenkit sok szeretettel,

Kis Sámuel és Kis Boros Rebeka


SZITÁS


Nagyon-nagyon szépen köszönjük a karácsonyi csomagot. Örültünk mindnek nagyon.


Kívánunk kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet!


Sok szeretettel,

Czimbalmos-Kozma Anita tanárnő és a szitási gyerekek



FERDINÁNDÚJFALU


Most kaptam meg a csomagot, amit mély tisztelettel es szeretettel köszönök és köszönjük meg.


Hálás vagyok az önzetlen munkáért,a gondoskodásért! A Jó Isten fizesse meg munkájukat,adjon jó egészséget!


Kívánok egy ÁLDOTT KARÁCSONYT!


Szeretettel,

Mackos Piroska tanárnő



SOMOSKA


Kedves Keresztszülők! Isten adjon egy nagyon jó esztendőt Önöknek, sok szépvel s jóval.


Köszönjük szépen a munkájukot! Isten fizesse!


Benke Paulina, hagyományőrző Somoska

KOSTELEK

Tisztelt Elnök Asszony! Köszönetet szeretnénk mondani önnek és kedves munkatársainak a Kosteleki Magyar Oktatás nevében, a karácsonyi csomagért!


Áldott Karácsonyi Ünnepeket és egy egészségben gazdag, vírusban szegény évet kívánunk!

Tisztelettel és köszönettel,

Vaszi Levente és Médea - kosteleki tanárok

TRUNKI MAGYAR HÁZ

Hálámat akarom kifejezni a karácsonyi ajándékok miatt. Nagyon jóleső érzés volt látni a sok boldog arcot, amint a gyerekek türelmetlenül tépkedték fel az ajándékok csomagolását. Eszembe jutottak érzések, amiket már pár éve nem éreztem, amióta sajnos a felnőttek közé sorol a világ és az adminisztráció. Küldök pár fotót, hogy éreztethessem, amiről beszélek.

Áldott karácsonyt,

Beke Lehel tanár

ÚJFALU


Szeretettel,

Kovács Evelin


LÁBNYIK


….hálás szívvel köszönjük a Lábnyiknak összeállított karácsonyi csomagot. Nagy öröm volt számunkra, hogy idén is részesültünk az önök gondoskodásában. Jó volt látni a gyerekek örömét. Sok egészséget kívánunk önöknek, és köszönjük szépen munkájukat!


Minden jót kívánunk a lábnyiki gyerekek nevében is,

Lőrincz Kinga tanító néni és Tremmel Ákos tanító bácsi







Comments


bottom of page