top of page

MEGHÍVÓ A SZEPTEMBERI KLUBRA

Szeretettel hívjuk és várjuk a Keresztszülőket, a KEMCSE tagságát, támogatóinkat és barátainkat következő klubdélutánunkra, és utána a kötelező évi közgyűlésre, és tisztújításra. A tagoknak a közgyűlésről személyre szóló hivatalos értesítést küldtünk.


Időpont : szeptember 10. 14 és 16 óra között.

Cím: a Hegyvidéki Kulturális Szalon földszinti terme

1124. Budapest, XII. kerület Törpe utca 2.



A klubdélután a szokásos módon Jolanda Willemse elnök beszámolójával kezdődik, aki az elmúlt hónapok eseményeiről és a sikeres moldvai nyári iskolai programokról számol be. Őt követi Bodó Csanád dr. habilitált egyetemi docens a Magyar Nyelvtudományi és Finnugor Intézet és a Magyar Nyelvtörténeti, Szociolingvisztikai Dialektológiai tanszék oktatójának előadása, aki nyelvészeti kutatásokat végez többek között Moldvában.

Mindenkit szeretettel várunk!

Jolanda Willemse, elnök Büttner Sarolta, programszervező




Bodó Csanád dr. habilitált egyetemi docens

Egyik vizsgálati területe a „Részvételi szociolingvisztika”. Így ír tevékenységéről : A részvétel, amelyet tágabb értelemben az összes érdekelt fél bevonásaként és elkötelezettségeként határozunk meg, és a kutatás iránt elkötelezett egyének részvételével kapcsolatos kérdésekkel foglalkozunk. A szociolingvisztika, a nyelv és a társadalmi világ kapcsolatával foglalkozik, ezt a kapcsolatot mindig is a beszélők bevonásával próbálta megérteni. . Ezt a tudományos kutatási területet hozza a keresztszülőkhöz közel azelőadó a lészpedi Familyskola-projekt bemutatásával. „A projektet 2021 nyarán indítottuk a lészpedi magyar oktatásban érintett családokkal, gyerekekkel, szüleikkel, Márton Attila tanító bácsi közreműködésével. Első alkalommal egy hetet töltöttünk közösen a lészpedi Kitty Panzióban, hogy jobban megismerjük egymást, és feltérképezzük azokat a közös pontokat, amelyekhez kapcsolódóan az együttes cselekvés létrejöhet.” 2022-ben az erdélyi Igóban folytatódott a projekt”.


Fotó forrása: https://nyelvtort.elte.hu/


bottom of page