top of page

Meghívó a karácsonyi ünnepségünkre

Szeretettel hívjuk és várjuk a Keresztszülőket, támogatóinkat és barátainkat a 2018. évi karácsonyi klubdélutánunkra, amelyet december 8-án 14 és 17 óra között tartunk.


Ezt az ünnepi eseményt egy gyönyörű új helyszínen rendezzük meg:

a Hegyvidéki Kulturális

Szalon nagytermében

(címe: Budapest, XII. Törpe utca 2.)

(Elérhető az 59-es villamossal, a XII. kerületi Önkormányzat megállójánál kell leszállni és a megállóval szembeni kis utcában, némi gyaloglás után, egy új épületben található a helyszín.)


Karácsonyi összejövetelünkre ünnepi műsorral készülünk, megnyitásként Jolanda Willemse, a KEMCSE elnöke  üdvözli a vendégeket és röviden beszámol a 2018-as év kiemelkedő eseményeiről. Ezt követően dr. Legeza László, az AMMOA elnöke  köszönti az egybegyűlteket.

Ünnepségünk díszvendége Petrás Mária, az AMMOA alapítója, Prima Primissima díjas keramikus művész és népdalénekes, néhány szép dalt énekel és mesél gyerekkori moldvai karácsonyairól. Őt követően dr. Kiss Tampu Tatjána két gyermekével diószéni karácsonyi énekekkel örvendeztet meg bennünket.

Klubdélutánunk folyamán a 2002-ben alakult Somos Együttes játszik autentikus moldvai és gyimesi népzenét. Táncházaikat a legnépszerűbbek között tartják számon Magyarországon. Az együttes tagjai: Róka Szabolcs (koboz), Földi Lehel (furulyák, kaval, tilinkó), Nyíri László(hegedű, dob, doromb), Botlik Dávid (koboz, lant, gitár).

A program végén ajándékot nyújtunk át a Magyarországon tanuló moldvai egyetemistáinknak. Hagyományainkhoz híven az idén is lesz búzaosztás.

Az estet szeretetvendégséggel zárjuk, köszönettel vesszük, ha a kellemes együttléthez vendégeink sós és édes süteménnyel hozzájárulnak.


Jolanda Willemse                                Büttner Sarolta

  KEMCSE elnök                               programkoordinátor



bottom of page