top of page

Meghívó a májusi klubra

Szeretettel hívjuk és várjuk a Kedves keresztszülőket, Támogatóinkat és Barátainkat a Keresztszülők a Moldvai Csángómagyarokért Egyesület következő összejövetelére

Időpontja: 2023. május 13. du. 14-16 óra

Helyszín: Hegyvidéki Kulturális Szalon II. emeleti terme (Budapest, XII. Törpe u. 2.)


A klubnapot szokásunkhoz híven elnökünk, Jolanda Willemse nyitja meg, és a következő fontos ügyekről számol be:

  • közgyűlés megtartása a KEMCSE 2022. évi tevékenységéről és a 2023. év még hátra lévő idejének programjairól (ennek meghívóját itt, a honlapunkon olvashatják, a KEMCSE tagjai pedig külön értesítésben is megkapják);

  • az idei lábnyiki nyári táborok anyagi támogatása;

  • a KEMCSE 15 éves működésének évfordulójára tervezett „Emlékkönyv” létrehozása, kiadása, ehhez az anyagi támogatás megteremtése.

A hivatalos program után ismét nagy örömmel köszöntjük a diószéni csángómagyar Petrás Róbertet, akinek végig figyelemmel kísérhettük magyarországi egyetemi tanulmányait az ELTE TTK geográfus szakán. Ez alkalommal mesterfokozatú diplomamunkájának témájáról tart előadást „A moldvai csángók kettős identitásának vizsgálata” címmel. Ezt követően szívesen válaszol a hallgatók kérdéseire.


A klubon könyvek, CD-k vásárlására is lesz lehetőség.

PETRÁS RÓBERT bemutatkozása:


Diószénben születtem 1997-ben. Ott végeztem el az alapiskolát, 7 éves koromban kapcsolódtam először a MCSMSZ, valamint a KEMCSE magyar oktatási programba és azóta is igyekszem minél aktívabban részt venni a különböző eseményeken. 2012 és 2016 között végeztem el a középiskolát a gyimesfelsőloki Árpádházi Szent Erzsébet Római Katolikus gimnáziumban, majd leérettségiztem, és beiratkoztam a budapesti Balassi Intézetbe egyetemi előkészítő képzésre. 2017-ben vettek fel az ELTE TTK földrajz szakra, amelyet 2020 decemberében be is fejeztem. 2021 szeptembere óta mesterizek az ELTE TTK geográfus szakon terület- és településfejlesztés szakirányon. Mostani mesterfokozatú diplomamunkám témája „A moldvai csángók kettős identitásának vizsgálata”.


A KEMCSE nevében mindenkit szeretettel várunk

Jolanda Willemse elnök, László Ildikó programfelelős

bottom of page