top of page

Megújult a Facebook-oldalunk!

Kedves Keresztszülők, Csángómagyarok, Tanárok és Támogatók!

A megújulás reményében és a visszaemlékezés örömével egy friss Facebook-oldalon adjuk közre a keresztszülő-mozgalomban elért eredményeinket, híreinket:

amely elérhető a honlapunkról is, a Facebook ablakra kattintva,

a „Keresztszülők a Moldvai Csángómagyarokért Egyesület” neve alatt.



Kérjük és biztatjuk a Facebook-ot használó keresztszülőket, barárainkat, hogy keressék fel és „lájkolják” az oldalunkat, és ajánlják ismerőseiknek is.


Várjuk a sorainkba az érdeklődőket, támogatókat és az új keresztszülőket is!


Legyen Ön is keresztapa, keresztanya!


A Keresztszülők a Moldvai Csángómagyarokért Egyesület szoros együttműködésben dolgozik a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségével és A Moldvai Magyar Oktatásért Alapítvánnyal. Alapvető célunknak tekintjük a 2006-os megalakulásunk óta a „Legyen Ön is keresztapa, keresztanya” program népszerűsítését, a támogatók körének bővítését. Segítséget kívánunk nyújtani a keresztszülők egymás közötti kapcsolattartásában. Célunk a csángómagyar gyerekek és a keresztszülők közötti kapcsolatok megerősítése. A keresztgyerekek és családjuk szociális és egészségügyi támogatása mellett kiemelt fontosságúnak tartjuk, hogy segítséget nyújtsunk a moldvai magyar nyelvoktatás feltételeinek javításához, valamint azt is, hogy minél szélesebb körben megismertessük a moldvai csángómagyar kultúrát a bel- és külhoni magyarsággal.


Várjuk a csatlakozókat, támogatókat a Facebook-közösségi oldal segítségével is. Jót tenni, együtt, jó!


KEMCSE Elnöksége

bottom of page