top of page

MÉG EGYSZER A KARÁCSONYI CSOMAGOKRÓL

Legutóbbi hírlevelünkben és honlapunkon örömmel adtuk hírül, hogy az egyesületünk és a keresztszülők karácsonyi csomagjai szerencsésen elindultak Moldvába, és időben megérkeztek. Azóta a köszönő levelekből már tudjuk, hogy a tanárok ki is osztották az ajándékokat. Honlapunkon Szép és felejthetetlen Karácsonyunk volt… címmel már közreadtunk néhány beszámolót, de azóta is rendre érkeznek nagyon kedves levelek, ezekből szeretnénk most ismét megosztani néhányat.


KÜLSŐREKECSINBŐL írták: „Kedves KEMCSE! Hálás szívvel szeretnénk megköszönni, hogy a tavalyi esztendőben is gondoltak ránk, és megajándékoztak bennünket karácsony alkalmából! Az ünneplésünk sajnos, nem a megszokott módon zajlott, így csak szűk körben volt lehetőségünk megünnepelni Jézus világrajövetelét! Abban reménykedünk, hogy a jelenlegi korlátozásoknak mielőbb vége lesz, és mi is találkozhatunk! Addig is vigyázzanak magukra! Egy boldogabb, sikeresebb új évet kívánunk Mindenkinek!

Dobos Rózsa, hagyományőrző, Mester Arnold és György-Fazakas Noémi, pedagógus”




DIÓSZEGBŐL hosszú levelet kaptunk, Kiss- Boros Rebeka és Kiss Sámuel tanároktól

„A 2020-as karácsonyi ünnepségünk igencsak mozgalmasan telt, annak ellenére, hogy Románia készenléti helyzetben volt. A törvényeknek megfelelően, minden előírást igyekeztünk betartani, hogy élőben tudjunk foglalkozni a gyerekekkel. Ezt a román törvények megengedték, mivel a délutáni foglalkozásokat szabadon lehetett tartani. Ennek mi nagyon örültünk és a gyerekek is, habár kevesebb létszámú csoportokkal dolgozhatunk, így is jobb volt, mint interneten keresztül kínlódni.

A gyerekek lelkesen készülődtek a karácsonyra, mindegyik a maga módján, igyekeztünk mindenkinek olyan feladatokat kiosztani, amelyekkel könnyebben megbirkóznak. Kidíszítettük az osztálytermet, énekeket tanultunk, verseket és játékokat vettünk át, amelyekkel könnyebben érezhették a karácsonyi hangulatot. Mivel nem tudtunk élőben karácsonyi ünnepséget szervezni, mint az elmúlt években, ezért egy kis online műsort állítottunk össze a gyerekekkel, a szabályozásoknak megfelelően, így sikerült egy kicsi karácsonyi hangulatot varázsolni a gyerekek és a családjuk szívébe.


Furcsán nyugodtabb körülmények között zajlott le a „karácsonyi ünnepség”, mivel mi nagy felforduláshoz voltunk szokva és ez most nem így volt sajnos. Mikor átvettük az adományokat/ajándékokat a KEMCSE részéről, meglepően láttuk, hogy milyen sokrétűen gondoltak ránk. Igencsak megpakolt dobozokat vettünk át és örültünk nekik. Az édességet, nem adtuk nekik egyből oda, hanem minden héten párszor kis feladatokkal el lehet nyerni egyet, kettőt, amellyel az ügyesebb és szorgalmasabb gyerekeket könnyen díjazhatjuk. A társasjátékokért elég nagy szokott lenni a küzdelem, minden korosztálynak van belőle, de a nagyobbakat utánozva a kicsik is játszódni akarnak, még ha nem is értik a játékszabályokat. Örülünk neki, hogy ilyen társasjátékok kerültek az ajándékok közzé. A ruha nemüket és a higiéniás szereket is sikerült átadni a gyermekeknek, aminek szintén nagyon örültek! Minden jó minőségű és új volt, amiért külön köszönetet mondunk! Isten fizesse! Külön nagy öröm volt és van a buborékfújók miatt. Szoktunk bubi-háborút tartani és tapasztalatból mondhatom, hogy ezekkel a diószegi gyermekekkel eddig nem tudtam elbánni, inkább ők látják el folyamatosan a bajom.



Köszönjük, hogy gondoltak a diószegi gyermekekre és családjukra, hiszen sok olyan dolgot kaptak, amelyet nem csak a gyerekek, hanem az egész család is használhat. Jó volt látni az örömet a gyerekek arcán és a lelkesedést, ahogy mutogatták egymásnak a kapott dolgokat! Persze nem maradhatott el a kérdezősködés sem, hogy honnan vannak ezek és hogy miért vettük ezeket nekik? Természetesen elmagyaráztuk a gyerekeknek és a szülőknek is, hogy ezt egy magyarországi civil szervezet, a KEMCSE adományozta nekünk és mindent nekik kell megköszönni. De hiába, a kisebb gyerekek csak nekünk köszönték meg, minket öleltek érte, mert nem látták magukat és a mosolyt, amivel adták ezeket a csomagokat. Ezúton is továbbítjuk a gyerekek köszönetét és örömét azokért a sok szép és értékes dolgokért, amelyekkel szebbé tették a gyerekeknek az ünnepet! Isten fizesse! „


bottom of page