top of page

Sajtótájékoztatón jártunk!

A Néprajzi Múzeum impozáns új épületében egy megtisztelő és felemelő ünnepi eseményen vehettünk részt 2022. augusztus 4-én



Hálásan köszönjük ezúton is Dr.Kemecsi Lajosnak, a Néprajzi Múzeum főigazgatójának és munkatársainak a megtisztelő és kedves fogadtatást, amelyben a moldvai magyarok iránti közös tisztelettel, sajtótájékoztató keretében vették át elnökasszonyunktól, Jolanda Willemsetől a „Naputánjáró”-társasjátékunk utolsó példányát használatra és megőrzésre, a jövőbeli digitalizálásra is nyitottan. Megköszönjük az engedélyüket is, hogy a munkatársuk, Incze László filmjét mi is közzétehetjük most a mi honlapunkon is.


Hamarosan jelentkezünk a részletes beszámolóval, de addig is szeretnénk megosztani a moldvai magyarokkal, a játék létrehozásában segítőkkel, a keresztszülőkkel, a támogatókkal és mindenkivel az örömünket ezzel a kisfilmmel és az elnökségi tagjaink alábbi felvételeivel. Köszönet Toroczkay Katalinnak (linkje: https://photos.app.goo.gl/DmGiYFRcTRbny2aS8) és Prekrit Juditnak a videókért és fotókért, amelyeken ők is megörökítették az eseményeket.

Isten fizejse! – ahogyan a moldvai magyarok mondják


KEMCSE elnöksége


Képek a sajtótájékoztatóról:






bottom of page