top of page

Szeret menti népdalvetélkedő 20. évfordulója

Ez év január 26-án Dumbravénben megtartották az MCSMSZ évenként megrendezett vándor hagyományőrző programját, amely ez alkalommal ünnepelte XX. évfordulóját.


Az ünnepélyes esemény a helyi Magyar Házban és a szomszédos két Két Fenyő

rendezvényház nagytermében zajlott fotókiállítással egybekötve, amelyen az elmúlt húsz év vetélkedőinek képeit láthatták a résztvevők, és számos vendég örömmel ismerte fel egykori önmagát és gyermekkori pajtásait. A nem mindennapi eseményen különleges meghívottak vettek részt: a budapesti székhelyű Hagyományok Háza és a marosvásárhelyi székhelyű Erdélyi Hagyományok Háza is megtisztelte a rendezvényt egy népes delegációval, amelynek több tagja is részt vett a népdalvetélkedő zsűrizésében is. A vetélkedőre idén 25 oktatási helyszínről (Bákó, Bogdánfalva, Buda, Csík falu, Csíkszereda, Diószén, Dumbravén, Forrófalva, Frumósza, Gyimesbükk, Háromkút, Klézse, Kostelek, Külsőrekecsin, Lábnyik, Lészped, Magyarfalu, Máriafalva, Nagypatak, Pokolpatak, Pusztina, Somoska, Szitás, Trunk, Újfalu) 56 gyermek nevezett be.



Az idei rendezvény újdonsága volt, hogy az egymással vetélkedő kis- és nagyobb iskolás gyermekek mellett, versenyen kívül, óvodások is benevezhettek egy-egy népdallal, hogy ők is átélhessék, tapasztalatot szerezzenek, és kedvet kapjanak a közönség előtti népdalénekléshez. Az eredményhirdetés előtt egy gazdag és szívet melengető gálaműsorra került sor, amelyen a dumbravéni házigazda-csoportok mellett szerepeltek a régi versenyek győztesei, csakhogy alegismertebbeket említsük: a pusztinai Feraru Krisztián, Vrencsán Anita és mestereik,

Nyisztor Ilona és Vaszy Levente. A népdalvetélkedő záró mozzanata természetesen az eredményhirdetés, és a díjak kiosztása volt.



Sajnáljuk, hogy ezen a rangos eseményen A KEMCSE nem tudta képviseltetni magát, szívből gratulálunk a díjazottaknak és a rendezőknek!


bottom of page