top of page

Tájékoztató a Keresztszülőknek

Frissítve: 2019. okt. 19.

Kedves Keresztszülők, Barátaink!

Tisztelt Támogatók!


Mint ahogy azt már korábbi értesítésekből tudják, ez évtől kezdve a magyar állam a moldvai magyar oktatás teljes anyagi támogatását magára vállalta és Járai Zsigmond urat miniszterelnöki megbízottként felhatalmazta a csángó-magyar együttműködés feladatainak irányításával, a Külgazdasági és Külügyminisztérium keretein belül.


A változás a moldvai magyar oktatás helyzetét is érintette, annak irányítása az új tanév kezdetétől visszakerült a Moldvai Csángó Magyarok Szövetsége (MCSMSZ) hatáskörébe.


Az MCSMSZ Ferencz Évát, a Moldvai Csángó Magyarok Szövetsége ügyvezető elnökét bízta meg a moldvai magyar oktatás irányításával.


Ferencz Éva a Keresztszülők a Moldvai Csángóagyarokért Egyesület (KEMCSE) októberi klubösszejövetelén tájékoztatta a keresztszülőket arról, hogy az oktatás szeptemberben (annak rendje és módja szerint) megkezdődött a moldvai helyszíneken, amelyeknek száma 25-ről 32-re bővült, mindenütt van tanár, és folyik a helyszínek és a tanári lakások felújítása. Ezek részleteiről honlapunkon és hírlevelünkből hamarosan értesülhetnek.


A KEMCSE az MCSMSZ-el együttműködve folytatja eddigi munkáját, a Moldvában tanuló csángó gyermekek támogatását, segíti a keresztszülők és keresztgyermekek közti kapcsolattartást, rendezvényeivel részt vesz a csángómagyar hagyományok magyarországi megismertetésében, vállalja a keresztszülők és a támogatók rendszeres tájékoztatását a honlapján, hírlevelében és klubösszejövetelein. Továbbra is várja az új keresztszülők jelentkezését, amint azt immár 12 éve a csángómagyarok sorsa iránti elkötelezettséggel teszi.


Adományaikat, támogatásukat a továbbiakban kérjük, utalják a KEMCSE alábbi bankszámlaszámára, amit honlapunkon is megtalálnak.

Raiffeisen Bank

12011265-00160103-00100008


Minden eddigi és további segítségüket hálásan köszönjük a moldvai csángómagyar gyermekek nevében is.


Tisztelettel:

Jolanda Willemse,

KEMCSE elnök

bottom of page