top of page

Állami kitüntetést kapott Antal Vajda János és Duma István András

A magyar nemzeti ünnep alkalmából tizenegy erdélyi közéleti személyiség magyarság érdekében kifejtett munkáját ismerték el és jutalmazták rangos magyar állami kitüntetésekkel. Az érintettek a csíkszeredai Lázár-házban vehették át az Áder János köztársasági elnök által adományozott kitüntetéseket.

Magyar Arany Érdemkereszttel tüntették ki Antal Vajda János magyartanárt, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének tagját a csángó hagyományok megőrzése és a nehéz sorsú csángó fiatalok támogatása iránt elkötelezett munkájáért.


A Magyar Érdemrend lovagkeresztjét vehette át Duma István András író, költő, a Szeret-Klézse Alapítvány alapítója és társelnöke, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének referense, akinek a csángó magyar közösség szülőföldön maradása, valamint kultúrájának és hitvilágának kutatása és széles körű megismertetése érdekében végzett munkáját értékelték – tudósított

https://szekelyhon.ro/aktualis/


A KEMCSE vezetősége, tagsága és minden keresztszülő nevében gratulálunk a kitüntetetteknek! Büszkék vagyunk rájuk, és köszönettel tartozunk eddigi kitartó, áldozatos munkájukért, amelyet moldvai csángómagyaráság megmaradásáért, hagyományainak megőrzéséért a magyar nyelv fennmaradásának érdekében végeztek. Jó egészséget és még hosszú alkotó éveket kívánunk mindkettőjüknek!


A képen középen moldvai viseletben Antal Vajda János, mögötte jobbra a harmadik Duma István András

bottom of page