top of page

Ünnepi meghívó


Szeretettel hívjuk és várjuk a kedves Keresztszülőket, Barátainkat és Támogatóinkat

a 2023. december 9-én 14 órakor kezdődő, ez évi utolsó, karácsonyi klubdélutánunkra a Hegyvidéki Kulturális Szalon nagytermébe!


Cím: Budapest, XII. Törpe u. 2.;

Megközelíthető :59-es villamossal a Széll Kálmán tér felől a Kiss János altábornagy u-i megállónál (XII. kerületi Önkormányzat) kell leszállni, a szembeni kis utcában, kevés gyaloglás után egy új épületben található;


Hagyományainkhoz híven idén is megtartjuk ünnepi karácsonyi és egyben évzáró összejövetelünket, amelynek programja a következő:

Elnökünk, Jolanda Willemse beszámol a karácsonyi csomaggyűjtésről, az ez évi eredményeinkről és évi köszönetét fejezi ki az adományozóknak.


Tampu Ababei József atya áldásával útra bocsát bennünket a 2024-es évre, és nem marad el a hagyományos búzaosztás sem.


Az itt tanuló moldvai egyetemistáinkat is várjuk, hogy jelenlétükkel, közreműködésükkel tegyék még meghittebb hangulatúvá klubdélutánunkat.


Nagy örömünkre eljön hozzánk az immár 25 éves, moldvai és gyimesi zenét játszó Sültü Zenekar, aki fergeteges játékával gondoskodni fog a jó hangulatról és a táncra való hívogatásról, mert majd hallván játékukat, nem hinném, hogy valaki nyugton fog ülni a székén.


A már egy ideje itt élő külsőrekecsini Gyurka Valentin mesél faluja ünnepi - karácsonytól az újévi házszentelésig tartó - szakásairól.


Reméljük, ez a tartalmas program majd feltölt minket arra, hogy fel tudjunk készülni a - várhatóan szintén nem könnyű - következő évre.


Örömmel elfogadunk egy-egy tál finom, sós vagy édes süteményt, amelyet az ünnepség végén szeretetteljes együttlétben fogyasztunk el.


A helyszínen moldvai témájú könyvek és reméljük, a zenekar cd-i is kaphatók lesznek.


A KEMCSE nevében mindenkit szeretettel várunk!


Jolanda Willemse, elnök

László Ildikó, programfelelős


SÜLTÜ ZENEKAR


Az együttes 1991-ben alakult Budapesten. Énekesnője az utóbbi 10 évben a moldvai Csík faluból származó Szilágyi Angelika, aki otthon tanult csángó énekekkel, mesékkel és történetekkel színesíti az együttes előadásait. A zenekar tagjai egyéniben és más együttesek tagjaiként is szép sikereket értek el, és több száz alkalommal lépett színpadra itthon és külföldön egyaránt, a kis kluboktól kezdve a szabadtéri rendezvényeken át, egészen a nagy koncerttermekig. Minden páratlan hét szombatján fergeteges moldvai táncházat tart a budapesti Fővárosi Művelődési Házban! A gyakran énektanítással egybekötött Sültü táncház kiváló kikapcsolódási lehetőség minden korcsoport számára!



bottom of page