top of page

A keresztszülő mozgalom továbbra is a moldvai magyar oktatás szolgálatában

Az idei év során a Magyar Kormány úgy döntött, hogy a csángómagyarok ügyeiben az eddiginél nagyobb támogató szerepet vállal. A közelmúltban Egyesületünk arról tájékoztatták, hogy a kormány a moldvai oktatási program finanszírozását is jelentős mértékben magára vállalta, és irányításával a Moldvai Csángómagyarok Szövetségét bízta meg.


A Magyar Kormány a továbbiakban is nagyon fontosnak tartja a keresztszülő mozgalmat, a csángómagyar gyerekek és az anyaországi keresztszülők közötti személyes kapcsolattartást.


A változások ugyanakkor hatással vannak a keresztszülői program keretében összegyűjtött támogatások felhasználására is. Hasonlóképpen várhatóan hatással lesznek a moldvai magyar oktatási program szervezeti kapcsolataira is. Egyesületünk azon dolgozik, hogy ezeket mielőbb kiépítse. Az erre vonatkozó megállapodásokat nagyon hamar meg kívánjuk kötni, és mihamarabb tájékoztatni fogjuk a keresztszülőket és támogatóinkat, hogy a támogatásukat, az eredeti célok szem előtt tartásával, a moldvai csángómagyar gyermekek anyanyelvi tudásának fejlesztése érdekében milyen módon tudjuk a leghatékonyabban felhasználni, kamatoztatn , és milyen bankszámlaszámra várjuk.


Jolanda Willemse, elnök

Keresztszülők a Moldvai Csángómagyarokért Egyesület

bottom of page