top of page

KARÁCSONYI MEGHÍVÓ

Szeretettel hívjuk és várjuk a keresztszülőket, támogatóinkat és barátainkat

a 2019. évi utolsó klubdélutánunkra, amelyet a szokásostól eltérően nem szombaton, hanem

pénteki napon, december13-án, 15 és 18 óra között tartunk

A CSÁNGÓMAGYAROK ÜNNEPI SZOKÁSAINAK, ÉTELEINEK, DALAINAK JEGYÉBEN

a Hegyvidéki Kulturális Szalon nagytermében

(címe: Budapest, XII. Törpe utca 2.)


A különleges programon vendégünk lesz a Csíkszeredában tanuló moldvai diákok egy csoportja, Ferencz Gabriella vezető tanár kíséretében, akik ünnepi műsorral készülnek. Csatlakoznak hozzájuk a magyarországi egyetemistáink és László Ildikó, dallal, verssel, zenével.

A programot Pákozdi Judit, tiszteletbeli elnökünk, a csángó konyháról tartott vetített képes előadása vezeti be, különös tekintettel az ünnepi szokásokra, főként a legjelesebb csángó ételre, a galuskára.


Elkészítését videón be is mutatjuk, sőt az ünnepség végén, amit szeretetvendégséggel zárunk, kóstolót is tartunk belőle. Köszönettel vesszük, ha vendégeink a kellemes együttléthez sós vagy édes süteménnyel hozzájárulnak.A helyszínen könyveinkből kedvezményes karácsonyi vásárt tartunk.

Mindenkit szeretettel várunk!


Kérjük, részvételi szándékukat jelezzék a buttner.sarolta@gmail.com email címen esetleg este a +36/30/6095022-es telefonszámon.


Jolanda Willemse, KEMCSE elnök Büttner Sarolta ,programkoordinátorA Hegyvidéki Kulturális Szalon elérhető az 59-es villamossal, a XII. kerületi Önkormányzat megállójánál kell leszállni, és a megállóval szembeni kis utcában, egy modern épület.

bottom of page