top of page

MEGHÍVÓ - Áprilisi klubdélutánra

Frissítve: 2022. ápr. 6.

Szeretettel hívjuk és várjuk a Keresztszülőket, támogatóinkat és barátainkat következő klubdélutánunkra, amelyet

2022. április 9-én 14 órától 16 óráig tartunk

a Hegyvidéki Kulturális Szalon első emeleti termében

1124 Budapest, Törpe utca 2


Összejövetelünket a szokásos módon az elnöki beszámolóval, és csángó dallamokkal kezdjük. Erre Húsvéti előtti alkalomra régi kedves ismerősünket, több emlékezetes előadásunk szereplőjét, Iancu Laura ,József Attila-díjas magyar írót és költőt, néprajzkutatót hívtuk meg, aki elvállalta, hogy bemutatja az általa szerkesztett tanulmány kötetet, amelynek címe:

A moldvai magyarság kutatása a 21. században:

Tanulmányok Domokos Pál Péter tiszteletére

Az előadást követően Bálint Izabella énekel majd nekünk néhány szép húsvéti éneket, hogy a közelgő ünnepre ráhangolódjunk. A szép hangú, pusztinai származású Izabella elvégezte az Óbudai Népzenei Iskolát, ahol tovább fejlesztette, kiteljesítette énektudását.

A klub után csángó témájú könyvek és CD-k vásárlására lehetőség lesz.

Hegyvidéki Kulturális Szalon elérhető az 59-es villamossal, a XII. kerületi Önkormányzat megállójától néhány méterre a tér, egy modern, új épületben.)

Mindenkit szeretettel várunk!


Jolanda Willemse Büttner Sarolta

KEMCSE elnök programfelelős

Iancu Laura így ajánlja előadását:


„A 14 tanulmányból álló kiadvány a Széchenyi-díjas történész, néprajz- és népzenekutató Domokos Pál Péter születésének 120. évfordulójára szervezett konferencián elhangzott előadásokat tartalmazza.

A kötet szerzői a moldvai magyarság történelmét, nyelvét és kultúráját kutató, hazai és határon túli legkiemelkedőbb történészek, néprajz- és népzenekutatók, valamint nyelvészek.

A kötet tanulmányai révén az érdeklődők bepillantást nyernek a napjainkban zajló kutatásokba, és képet kapnak a vizsgálat alá vont kérdések és témák terén elért eredményekről.”








bottom of page