top of page

Meghívó a márciusi klubdélutánunkra

Frissítve: 2019. márc. 14.

Szeretettel hívjuk és várjuk a Keresztszülőket, támogatóinkat és barátainkat

a 2019. évi első klubdélutánunkra, amelyet

március 9-én, szombaton, 14 és 17 óra között tartunk,

ahogy már jeleztük, új helyszínen,

a Hegyvidéki Kulturális Szalon földszinti termében.

(Címe: 1124 Budapest, Törpe utca 2.)

(Elérhető az 59-es villamossal. A XII. kerületi Önkormányzat megállójánál kell leszállni és a megállóval szembeni kis utcában álló, modern, új épület a Kulturális Szalon)


Klubdélutánunkat szokásainkhoz híven, László Ildikó énekével kezdjük. Ezután Jolanda Willemse elnökasszony röviden beszámol a februári eseményekről: a tanárokkal közös péntek délelőtti  megbeszélésről, amelyet Potápi Árpád Nemzetpolitikáért felelős államtitkár tartott, és a Keresztszülő-tanár találkozó tapasztalatairól. Ez évi első klub összejövetelünkön

Pusztináig elérek, bátorodik a szívem

Bathó Éva új vezetőségi tagunk vetített képes beszámolót tart a Pusztinán, pedagógusként eltöltött egy évéről.  László Ildikó vezetésével ismét tanulunk egy szép csángó népdalt, és elismételünk néhány régit nehogy feledésbe merüljenek. (Az eddig tanultak szövegét megtalálják a honlapunkon a klubok menüpont alatt, ld.: http://www.keresztszulok.hu/tanultdalok.html )

A rendezvény alatt vásárolhatnak erdélyi és moldvai tárgyú könyveket és CD-ket.


Jolanda Willemse sk.                                                                Büttner Sarolta sk.                 

 KEMCSE elnök                                                                            programszervező



Bathó Éva        

A KEMCSE vezetőségi tagjaként a moldvai kapcsolatok koordinátora és egyben pusztinai falugazda. Pályafutásáról, hitvallásáról bővebben olvashatnak honlapunkon, ld.:

http://www.keresztszulok.hu/uj_tagot_koszontunk_a_kemcse_vezeteseben



Előadásáról így ír: „Lassan két éve már, hogy egy szép tavaszi délelőttön egy felhívásra lettem figyelmes: Gyere tanítani! – szóltak hozzám a laptopom képernyőjéről. Éreztem, ez nekem szól. A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége keresett tanító nénit Moldvába. Rögvest jelentkeztem. Amikor idén januárban, az egy esztendő letelte után, újra visszamentem, örömmel fogadott kicsi és nagy, gyermek és felnőtt egyaránt. Mi volt a 2017 tavaszi Gyere tanítani! és a 2019. januári visszatérés között? Elmesélem, sok – sok képpel és videóval, amelyeket a tanítói munkám alatt készítettem.”

bottom of page