top of page

Keresztszülők segítője: Plachy Melinda

Frissítve: 2020. jún. 29.

A Budai Várban egy évvel ezelőtt beszélgettem Plachy Melindával, az egyesületünk legfiatalabb segítőjével, az új gyönyörű honlapunk megálmodójával és kezelőjével, 2019. július 30-án. Melindának köszönhetjük nagy mértékben a Keresztszülő-portrék elindulását és közzétételét is. A mindannyiunkat megpróbáló idei pandémia idején, amikor önkéntes karaténban élünk nagyon sokan, csak videón láthatom a néptelen, üres utcákat a Várról, a számomra kedves régi munkahelyem helyszínéről, ahol Melindával találkoztunk. Viszont most egy évvel később, alkalom adódik egy kis összegzésre is.



Erőst örvendünk, - ahogyan a moldvai magyarok mondják -, hogy Melindával dolgozhatunk 2019. januárja óta. Immár 20 Keresztszülő-portré közzétételét is köszönhetjük neki a honlapunkon. Szinte együtt dobban vele a szívünk! Fantasztikus szakmai tudása mellett a fiatalos lendületét és a szinte azonnal megmutatkozó „keresztszülős szívét” is csodáljuk és ezúton is megköszönjük!



Miért is jó keresztszülőnek lenni? Az önzetlen szeretetért, az igaz emberi kapcsolatok kialakulásáért és megerősítéséért, a viszonzásvárás nélküli szeretetért, amely mind a reményeink szerint követőkre fog találni a fiatalok között is, majd a világjárvány végét követően.


Kívánjuk Neked, Melinda, hogy Te is átéld a moldvai magyarok nagy apostola, Jáki Sándor Teodóz atya híres mondásának az igazát: „Senki ne kezdjen el a csángókkal foglalkozni, mert nem bírja abbahagyni, annyira megszereti őket. Én is így jártam.”



Bizony, mi keresztszülők is így jártunk, és talán majd Te is így fogsz. Sok örömöt és további sikeres munkálkodást kívánunk Neked a magánéletedben és minden szakmai feladatodban, a moldvai magyarok ügyét szolgáló keresztszülő-mozgalom segítésében is. Isten fizejse! - ahogyan Moldvában mondják!



Albertné Révay Rita



PLACHY MELINDA bemutatkozása:


Plachy Melinda vagyok, a Jaspers kommunikációs és üzleti tanácsadó ügynökség alapítója.


Kommunikációs tanulmányaimat (alap és mesterképzés) az ELTE Média Tanszékén végeztem, ahol jelenleg is óraadó oktató és az online tartalmakért és a tanszéki rendezvényekért felelős főszerkesztő vagyok. Közel 20 éves szakmai tapasztalatomat kis, közép és startup vállalatoknál szereztem, operatív, marketing és projekt menedzsment területen. Ezeknél a cégeknél azt tapasztaltam, hogy nincs elegendő erőforrás, idő vagy szaktudás a marketingre. Kommunikációs tanácsadóként hiszek abban, hogy mindenkinek, még a kis cégeknek, civil szervezeteknek is fontos a személyre szabott, vállalati célokhoz igazított kommunikációs stratégia, hiszen "amit nem kommunikálunk, az nincs". (Karl Jaspers német filozófus, pszichiáter, Bevezetés a filozófiába című művéből származó idézete annyira megfogott, hogy őt választottam ügynökségem névadójának.)


Ebben tud segíteni a Jaspers Communications.



A kommunikáció mellett két szenvedélyem van, a gasztronómia, azon belül is a húsmentes táplálkozás és a magyar borvidékek felfedezése. Ennek kapcsán indítottam el 12 szék nevű kulturális gasztroprojektemet. Szabadidőmben igyekszem minél több időt tölteni családommal és Cecília nevű szálkásszőrű törpe tacskómmal.


A KEMCSÉ-vel 2019 januárjában kezdtük meg a közös munkát, honlapjuk átalakítását. A Vezetőség olyan kommunikációs partnert keresett, aki az értékek megtartása mellett aktualizálja, frissíti a felületet, mind technológiai, mind design elemek tekintetében. Továbbá hozzákapcsolja a honlapot más online kommunikációs csatornákhoz, mint például: hírlevél. Ennek köszönhetően a feliratkozók száma megkétszereződött az elmúlt évben.

Nagy öröm számomra a szervezettel való együttműködés. Csodálatos, a Csángómagyarok sorsa iránt elkötelezett embereket ismerhettem meg, Toroczkay Katalin, Pákozdi Judit, Jolanda Willemse, Albertné Révay Rita és Dévai Éva személyében, akik nyitottak a tanácsaimra, az új megoldásokra, technológiákra, ugyanakkor én is folyamatosan tanulhatok tőlük.


Köszönöm a lehetőséget és remélem, hogy még sokáig és eredményesen tudunk együtt dolgozni ezért a fontos ügyért.


bottom of page