top of page

Közös Keresztút

csángómagyar testvéreinkkel a magyar nemzetért és a szomszédos népekért



Ember tervez, Isten végez! Bizakodunk, hogy a hagyományainkhoz híven a Keresztszülők a Moldvai Csángómagyarokért Egyesület (KEMCSE) Vallási és Hagyományőrzési Munkacsoportja szervezésében ismét közös Keresztutat járhatunk Tampu-Ababei József lujzikalagori születésű plébános atya templomában, Virágvasárnap előtti pénteken, 2021. március 26-án, nemzetünkért és a szomszédos népekért. Ez lesz a 13. Közös Keresztutunk.


József atya 2020. augusztusa óta a Budapest-Krisztinavárosi Havas Boldogasszony plébániatemplom plébánosa. Köszönjük neki, hogy 2007 óta a Vallási csoportunk lelkivezetőjeként is segít bennünket. Azóta minden Nagyböjtben mi, keresztszülők együtt imádkozunk az itt élő- és tanuló moldvai magyarokkal és a helyi hívőkkel együtt a magyar nemzet tagjaiért és vezetőiért, a gyógyulás- és a tisztánlátás ajándékáért, a szomszédos népekért és az Isten akarata szerinti egységért és békéért.


Tavaly volt az első eset, hogy csak lélekben tehettük meg, és az ismert járványügyi helyzet miatt idén is nagy valószínűséggel így lesz. A keresztút mindenképpen közvetítésre kerül on-line módon, függetlenül a korlátozásoktól/feloldástól, amely a templom honlapján követhető lesz itt: és FB-oldalán itt.


Amennyiben addig a járványügyi helyzet javul, akkor az előírt rendelkezések megtartásával szeretettel várunk mindenkit!

Helyszín: Bp.-Krisztinavárosi Havas Boldogasszony templom Cím: Budapest, I. ker., Krisztina tér 2., 1013 (Elérhető az 56, 56/A villamossal, az 5-ös busszal)

Időpont: 2021. március 26, péntek, 17 h gyülekező a templomnál

A keresztút kezdő időpontja: 17,30 h





A Keresztút megtekinthető itt. Az egyes állomások között Stan Valeriu (Pusztina) vitte a keresztet. A stációk elmélkedéseit az összetartozás érzésével a szívünkben mondtuk el:


I.: Pákozdi Judit, II.: Albert Zoltán, III.: Markovits Katalin IV.: Martony Péterné, V.: Toroczkay Katalin, VI.: Albertné Révay Rita, VII.: Petrás Róbert Sebestyén (Diószén), VIII-IX.: Iancu Laura (Magyarfalu), X.: Solomon Annamária (Lujzikalagor), XI-XII.: Hild-Csorba Bernadett, XIII.: Suba Józsefné Veronika, XIV.: Pákozdi Judit.




Kölönleges érzés volt a most üres templomban, ahol rajtunk kívül csak Laura két kicsi fia és elnökünk, Jolanda Willemse volt jelen, mégis éreztük mindazok jelenlétét, akik csak távolról, lélekben lehettek velünk, de azokat is, akikről szóltak a szövegek, amit Báthory László plébános Magyar Kálvária (Pécs, 1996. március 15) c. munkája alapján dolgoztunk át, József atya jóváhagyásával.


Közös Keresztút_Magyar_Kalvaria2021 (
.
Download • 301KB

bottom of page