top of page

Közös Keresztút 2022

A moldvai magyarokért, a magyar nemzet tagjaiért és a szomszédos nemzetekért ismét keresztutat jártunk, a hagyományainkhoz híven, a KEMCSE Vallási csoportja szervezésében, 2022. április 1-jén, moldvai magyarokkal, keresztszülőkkel és a helyi hívekkel együtt a lujzikalagori születésű Tampu-Ababei József plébános atya templomában, a krisztinavárosi Havas Boldogasszony plébániatemplomban.



Az egyes állomások elmélkedéseit az összetartozás érzésével a szívünkben mondtuk el:

I.: Pákozdi Judit, II.: Hild-Csorba Bernadett, III.: László Ildikó, IV.: Solomon Annamária (Lujzikalagor), V.: Toroczkay Katalin, VI.: László Ildikó, VII-VIII.: Albertné Révay Rita, IX.: Hild-Csorba Bernadett, X.: Pákozdi Judit, XI.: Felföldi Elek, XII.: Albert Zoltán, XIII.: Tóth Krisztián, XIV.: Felföldi Elek.



Kölönleges érzés volt, hogy a pandémia szigorú karanténos időszaka után ismét személyesen járhattuk végig a keresztutat. József atya kérésére előtte elnökünk, Jolanda Willemse pár szót mondott az egyesületünkről és a céljainkról a hívekkel zsúfolt templomban, ahol több keresztszülő és moldvai magyar barátunk is jelen volt. Végig elmélkedtük a szövegeket, amit Báthory László plébános Magyar Kálvária (Pécs, 1996. március 15) c. munkája alapján dolgoztunk át, József atya jóváhagyásával. Most különösen megrendítő volt felolvasni és hallani nemzetünk történelmének kálváriáját a még zajló pandémia és az Ukrajna elleni háború vészterhes napjaiban.



Megköszönjük ezúton is József atyának, hogy lehetőséget ad minden évben a Közös Keresztútra a temploma híveivel együtt. Reményeink szerint jövőre újból találkozhatunk, és együtt imádkozhatunk a moldvai magyarokért, egymásért, a békéért, az egységért és közös ügyeinkért. Istennek legyen hála mindenért!


Lejegyezte: Albertné Révay Rita


Fotók: Jolanda Willemse és Solomon Annamária


Kozos_keresztut_allomasonkent2022
.pdf
Download PDF • 250KB

bottom of page